Prague Choral Festival 2020

aktualizováno pro ročník 2020

V červenci tohoto roku se opět uskuteční Prague Choral Festival, na jehož galakoncertě tentokrát zazní impozantní skladby tohoto století a to zejména Sunrise Mass norského skladatele Ola Gjiela (dirigent Jeremy Mims) a Mass of the Children anglického skladatele Johna Ruttera (diregent Ryan Board). Kromě toho budou uvedena i další díla významných současníků jako jsou Shawn Kirchner nebo Dan Forrest. Závěrečný festivalový koncert se uskuteční v neděli 12. července ve Smetanově síni Obecního domu v Praze za doprovodu Talichova komorního orchestru. Dirigovat budou američtí a čeští sbormistři: Libor Sládek, Vít Novotný, Ryan Board, Jeremy Mims, Cory Cranshaw. Nedílnou součástí Prague Choral Festival budou další dva festivalové koncerty, na kterých se představí české a americké sbory s vlastním repertoárem. Budou to Bohemiachor, Pueri Gaudentes, Gaudium, Pepperdine University Choir (USA), Bradley University Choir (USA), Winthrop University Choir (USA) a další. Poskytujeme slevu na vstupenky pro řádné členy UČPS. Poslední den k podání přihlášky je 15. 4. 2020.


místo konání

Praha (Česká republika) Zkoušky budou probíhat v kongresovém sále Hotelu Olšanka od čtvrtka 9. července do neděle 12. července. (Česká republika)


základní charakteristika

  • nesoutěžní festival s mezinárodní účastí určený pro sbory mládeže, sbory dospělých a jednotlivce
  • první ročník se uskutečnil v roce 2006

organizátor

PRAGUE CHORAL FESTIVAL, Dr. Ryan Board, umělecký vedoucí, Dr. Jiří Kratochvil, organizační vedoucí,

kontakty

www.praguechoralfestival.com

Na okraji 54
162 00, Praha 6

Praguechoralfestival@gmail.com

tel.: 777604430

podmínky účasti

Zkoušet se bude v kongresovém sále hotelu Olšanka (Táboritská 23, Praha 3) na Žižkově od čtvrtka 9. 7. do neděle 12. 7. 2020. Podrobný rozpis bude k dispozici na našich webových stránkách a bude Vám rovněž rozeslán elektronicky. Zkoušky budou probíhat v angličtině, pasivní znalost anglického jazyka je tedy nutná. Individuální příprava je nutná. Počet zkoušek je omezen a dirigenti počítají s tím, že každý zpěvák bude již před první zkouškou znát svůj sborový part. Noty pro studijní účely obdrží každý zpěvák elektronicky (pdf) po zaplacení festivalového poplatku. Strava není součástí festivalového poplatku. Obědy a večeře jsou však možné po předchozí objednávce. Cena za jedno hlavní jídlo je 180 korun a platí se na místě.

účastnický poplatek

Poplatek činí 1000 Kč/osobu splatný na účet 2700257578/2010 do tří prac. dnů po odes. přihlášky. Poplatek zahrnuje veškeré pronájmy, propagaci koncertů, účast na všech zkouškách, vystoupení na závěrečném galakoncertu a volný vstup na doprovodné koncerty.

ubytování

Ubytování si přihlášení účastníci řeší samostatně.



Související články



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)