Gymnasia cantant dnes opět v Ostravě

Moravskoslezský hudební festival gymnázií "GYMNASIA CANTANT" byl poprvé v Ostravě pořádán v roce 1995. Přehlídky gymnaziálních pěveckých sborů byly dříve pořádány pouze v Otrokovicích a v Brně. Vzhledem k obrovskému zájmu ze strany škol neumožňovala tato místa vystoupení všem zájemcům. Proto pořádáme v Ostravě podobnou akci, které by se mohli účastnit především studenti gymnázií severní Moravy. Sbory těchto škol tak dostaly možnost předvedení výsledků své činnosti v rámci širšího regionu.



-mh-, čtvrtek 22. března 2007
Magazín > Sborový život

Od roku 1999 je ostravská přehlídka gymnaziálních sborů "GYMNASIA CANTANT" zařazena do celorepublikové soutěže gymnaziálních pěveckých sborů jako regionální postupové kolo (další kola jsou pořádána v Praze, Brně a Liberci). Vítězné sbory, doporučené porotou, se pak setkávají na národní přehlídce, kterou každoročně pořádá Gymnázium Brno.

Ostravská přehlídka je pořádána ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů, Domem kultury AKORD Ostrava-Zábřeh a za finanční podpory města Ostravy a patří k největším jak počtem pěveckých těles (v roce 2003 16 sborů, v roce 2004 10 sborů, v roce 2005, 12 sborů ze škol Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje), tak počtem zúčastněných studentů (v roce 2003 cca 550 žáků, v roce 2004 460 žáků, v roce 2005 cca 490 žáků gymnázií).

Letošní XIII. ročník přehlídky se koná dnes (22. 3. 2007) od 9 do 12:30 v DK Akord Ostrava - Zábřeh - přijďte podpořit své favority, těšíme se na vás!!

S případnými dotazy se můžete obracet na organizátora přehlídky Dr. Markétu Haluzíkovou, e-mail: m.haluzikova@gyvolgova.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)