Kdo sní a kdo nevidí

Skladatel a dirigent Roman Z. Novák zkomponoval a připravil muzikál pro mládež na vysoce aktuální téma: komunikace, spotřební životní styl, kult hvězdy. Premiéra se uskutečnila v rámci Pražského festivalu německého divadla 13. listopadu 2006 v Divadle Komedie, první repríza se konala 2. března v pražském divadle Ponec. Představení 4. dubna v pražském divadle Ponec (20:00) je jedna ze prvních akcí Česko-německého kulturního jara 2007 (21.3.–21.6.2007) a je podporováno Česko-německým fondem budoucnosti a Velvyslanectvím SRN v Praze. 15.–19. června 2007 bude následovat muzikálové turné po Německu. Na projektu se podílí studenti (14-20 let) několika pražských škol.



Silke Klein, pátek 16. března 2007
Magazín > Sborový život

Děj muzikálu se odehrává na dvou různých časových úrovních a ve dvou různých epochách. Na jedné straně stojí období klasicismu, na druhé současnost. Neustálé plynulé proměny mezi těmito dvěma časovými úrovněmi umožní nejen sledování různých paralel v životě lidí žijících tehdy a dnes, ale i problémy a společenské aspekty jednotlivých epoch. Vulgárnost a globalizace dnešní popové scény, spotřební požadavky mladých lidí, povrchní a lehkomyslný život, předsudky a moc určitých skupin jsou jen některými z těchto aspektů.

Hlavní roli ztělesňuje mladý člověk, který by chtěl dosáhnout průlomu v oblasti hudby. Uznání a neúspěchy, společenské normy a diktát mocných provázejí různé postavy muzikálu. Paralely mezi dnešními hvězdami a hvězdičkami popu a mezi mladými umělci z doby klasicismu jsou tak zcela oprávněné a chtěné.

Autoři vytvořili libreto v němčině, najdou se však i elementy dalších jazyků, např. angličtina (jako dnešní jazyk popové scény), čeština, ale i italština a francouzština (jako módní jazyky období klasicismu).

Projekt realizuje a koordinují občanská sdružení YoYo a Art-N, rezervovat vstupenky je možné na adrese sklein@vol.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)