Chystá se Gospel Workshop 2007

Pokud jste měli někdy možnost zažít a sdílet tvůrčí atmosféru mezi dobrými zpěváky naladěnými takřka na stejnou či podobnou (hudební) vlnovou délku, jistě mi dáte za pravdu, že je to jedinečný zážitek. A tentokrát máte možnost se nejen naučit spoustu krásných nových písní, ale také si osvojit nové způsoby zpěvu pod profesionálním vedením osobností mezinárodního formátu. A kde? Na novém, již šestém Gospel Workshopu, který se uskuteční ve dnech 27.-29. dubna.



Terezie Výborná, pondělí 26. února 2007
Magazín > Sborový život

Gospel Workshop 2006 (www.gospeltrain.cz)

www.gospeltrain.cz

Navíc tentokrát pro nás organizátoři připravili skutečnou lahůdku: vpravdě hvězdné obsazení lektorských pozic. Všichni tři jsou totiž mezinárodně uznávanými odborníky na gospelovou hudbu (řekněme evropská elita), mají obrovské zkušenosti v práci s gospelovými sbory i se zájemci ze stran laické veřejnosti (na gospelových workshopech). Jsem tedy přesvědčená o tom, že si přijdou na své tentokrát jak zpěváci, kteří se zpěvem gospelů nemají příliš zkušeností, tak i tzv. ostřílení gospeloví zpěváci či sboristé.

A kdože jsou tedy ti slibovaní lektoři? Předně je to Colin Vassell (GB) z Londýna, který je považován za evropské gospelové centrum. Tady řadu let dirigoval jeden z nejlepších britských černošských sborů Wood Green Gospel Choir a podnikl s ním několik koncertních turné po celé Evropě, přičemž zpívali i v Čechách. Collin je fenomenální zpěvák a vynikající dirigent.

Lars Jochimsen (Dánsko) – ne, není to mýlka, jedná se skutečně o bratra Hanse Christiana Jochimsena, který v Praze vedl gospelový workshop před třemi lety. Lars sám je obecně považován za nejlepšího gospelového pianistu v Evropě (např. jako jediný Evropan byl přizván coby korepetitor na Gospel Music Workshop of America). Kromě toho sám vede dva gospelové sbory a pořádá gospelové workshopy po celém Dánsku.

Ti, kdo se zúčastnili minulého workshopu nebo alespoň závěrečného koncertu, nezůstanou na pochybách, uslyší-li jméno Berit Kullberg Söderholm (Švédsko). Tato vynikající zpěvačka, učitelka zpěvu a jeho didaktiky na Královské hudební akademii ve Stockholmu, přijede letos opět. Není jí tedy cizí metodika výuky jazzového a gospelového zpěvu, improvizace a samozřejmě řízení gospelového sboru.

Je tedy rozhodně se na co těšit, neboť právě letošní ročník Gospel Workshopu nabízí patrně nejvíce a v nejvyšší kvalitě za celou dobu své existence. Pokud se náhodou rozhodnete zúčastnit se této jedinečné akce, vězte, že když se přihlásíte do 15. března (více informací na www.gospeltrain.cz), odměna v podobě sníženého kursovného vás nemine!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)