Vlachovo Březí se opět rozezní zpěvem

Již tento pátek přivítá Mezinárodní sborový festival hudebního romantismu ve Vlachově Březí pěvecké sbory z celé republiky i ze zahraničí.



-cs-, středa 4. října 2006
Magazín > Sborový život

Zúčastní se soutěžní přehlídky, společného nácviku skladeb v ateliéru i jednotlivých festivalových koncertů, které jsou letos dramaturgicky zajímavě zaměřeny. Kromě slavnostního zahajovacího koncertu se připravuje koncert z tvorby českého národního obrození nazvaný podle Škroupova sborníku Věnec ze zpěvů vlastenských, několik chrámových koncertů duchovní hudby v okolních městech (Vimperk, Prachatice, Vodňany), tradiční závěrečný koncert s orchestrálním doprovodem. Zajímavostí letošního ročníku bude také rockové oratorium Eversmiling liberty, které s pražským sborem Besharmonie uvede sbormistr Libor Sládek.

Sborovou přehlídku bude jako obvykle hodnotit odborná porota s mezinárodním zastoupením, která v závěru festivalu celou řadu festivalových ocenění, mezi jinými i cenu za nejlepší provedení romantické skladby Musica romantica, cenu za pozoruhodné nastudování skladby soudobého autora na romantický námět Moderna, Cenu Bedřicha Průchy za nejlepší provedení lidové písně a samozřejmě Hlavní cenu prof. Václava Matouška.

S festivalem jsou spjaty i některé doprovodné akce. V pátek od 18 hodin proběhne v galerii Bomba ve Vlachově Březí vernisáž dokumentární výstavy To byl profesor Josef Brož věnované životu a dílu tohoto vlachovobřezského rodáka, historika, národopisce, malíře a spisovatele. V sobotu začne v 19 hodin v Městském divadle Prachatice hudebně-literární večer k poctě Karla Jaromíra Erbena Kytice, na kterém vystoupí Alfréd Strejček a kytarista Štěpán Rak.

Mezinárodní sborový festival hudebního romantismu působí ve Vlachově Březí a jeho okolí již sedmým rokem jako významný kulturní podnik, za jehož pořádání je nutno vzdát díky zejména jeho ředitelce a hlavní organizátorce, paní Taťáně Tláskalové. Nechť vydrží!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)