Grieg International Choral Festival

V Bergenu – bráně norských fjordů – se bude od 6. do 9. září 2007 konat druhý ročník festivalu Grieg International Choir Festival.



-cs-, pondělí 21. srpna 2006
Magazín > Zahraničí

Grieg International Choral Festival

Bergen je mezinárodní město s maloměstským šarmem a atmosférou. Skřítek Bryggen, Rybí trh, domov skladatele Edvarda Griega v Troldhaugenu, umělecká sbírka Rasma Meyera, Aquarium and Old Bergen jsou jen výběrem z mnoha atrakcí, které stojí za to navštívit.

Festivalové koncerty festivalu budou situovány do centra Bergenu i okolí města, budou se odehrávat v kostelech, koncertních síních i open-air - na takových místech, jako je The Grieg Hall, Troldhaugen (domov Edvarda Griega) nebo Håkonshallen.

Sbory i jednotliví zpěváci se mohou stát součástí festivalového sboru a společně si zazpívat Orffovu kantátu Carmina Burana. Navíc všechny zúčastněné sbory obdrží noty na společné zpívání, které bude součástí závěrečného koncertu.

Součástí festivalu je soutěž, která je otevřená amatérským souborům všech druhů. Každý soubor se může soutěže účastnit v jedné nebo dvou následujících kategoriích: Duchovní hudba, Světská hudba, Lidové písně. Povinné skladby nejsou předepsány. Umělecké výkony posoudí pětičlenná mezinárodní porota. Vítězové si odvezou finanční odměny.

Další informace naleznete na stránkách www.griegfestival.no. Uzávěrka přihlášek je 15. března 2007.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)