Zahájení kulturní akce VII. Národní setkání hudebních souborů seniorů se blíží

Jedinečná pražská událost věnovaná hudebním souborům seniorů je za dveřmi. Už v pátek 4. října se uskuteční zahájení šestého ročníku Národního setkání hudebních souborů seniorů (NSHSS), které pořádá Unie českých pěveckých sborů ve spolupráci se Zpěváckým spolkem Hlahol.



red, pátek 20. září 2024
Magazín > Sborový život

Národní setkání hudebních souborů seniorů

Jan Malý / Jan Malý

Festival proběhne ve dnech 4. října a 5. října 2024. Zahájí ho v 18 h odborný rozhovor s pí Hanou Noskovou, vedoucí originálního souboru Matylda a Tylda z Liberce, který si návštěvníci budou moci poslechnout na YouTube kanále Českých sborů. Od 20 h se uskuteční zahajovací koncert dvou sborů (Pěvecké sdružení pražských učitelek a Smíšený pěvecký sbor Uničov) v kostele sv. Václava Na Zderaze Církve československé husitské (CČSH), s kterou UČPS v Roce české hudby intenzívně spolupracuje. Bude to koncert benefiční, neboť dobrovolné vstupné bude věnováno na rekonstrukci tamních varhan. Druhý festivalový den (sobota 5. října) začne ve 13 hod. setkáním sborů a společným zpěvem na Slovanském ostrově. Od 16 h oslavy Mezinárodního dne seniorů vyvrcholí koncertem 8 sborů z celé ČR ve velkém sále Hlaholu (Jirkovské seniorky, Pěvecký klub seniorů Retro Praha, Smíšený pěvecký sbor Uničov, Seniorský pěvecký sbor Matylda a Tylda Liberce, Rosanka Praha, Smíšený pěvecký sbor MáTa Praha, Slavice Zábřeh, Lumír Vsetín).

Národní setkání hudebních souborů seniorů pořádá UČPS ve spolupráci se Zpěváckým spolkem Hlahol a CČSH. Festival podporuje Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hl. města Prahy, Nadace život umělce a Městská část Praha 1.

Vstup na všechny koncerty NSHSS je volný, ale na sobotní ve Velkém sálu Hlaholu vzhledem k jeho omezené kapacitě žádáme veřejnost o rezervaci místa (sekretariat@ucps.cz nebo na tel. +420 608 986 230).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)