Mezinárodní koncert potěší posluchače v Brně

Přijměte pozvání sborů RASTISLAV Blansko a BASILIKACHOR Waldsassen na koncert, který se uskuteční 21. září 2024 v kostele sv. Augustina od 20 hodin v Brně.



Jaroslav Martinásek, pátek 13. září 2024
Magazín > Sborový život

Plakát koncertu

Sbor RASTISLAV Blansko / Sbor RASTISLAV Blansko

Pohnutkou a impulzem k pozvání partnerů z Waldsassenu bylo kulaté výročí narození jejich sbormistra a dirigenta Andrease Sagstettera, který v únoru oslavil 50 let.

Dirigent a sbormistr sboru RASTISLAV Blansko oslavil v dubnu 80 roků - tyto dvoje kulatiny byly důvodem ke spolupráci na Moravě a k provedení náročného programu MOZART - BEETHOVEN, za přispění sólistů Jana Šrejma Kačírková, Lenky Laurinčík Schallenberger, Tomáše Kořínka, Václava Jeřábka, za doprovodu orchestru CZECH VIRTUOSI.

Sbory RASTISLAV Blansko a BASILIKACHOR Waldsassen spolupracují od roku 2009, na prvním společném koncertě zaznělo vrcholné dílo světová hudební literatury Bartholdyho ELIÁŠ/vynikající sólisté a hudební doprovod BAMBERŠTÍ SIMFONIKOVÉ. Sbor RASTISLAV vyjíždí každoročně do Waldsassenu počátkem listopadu/jen namátkou uvádíme další společné skladby - Haydn STVOŘENÍ, Bach JANOVY PAŠIJE, Brahms REQUIEM, Bartholdy PAULUS, Dvořák STABAT MATER, Rejcha TE DEUM LAUDAMUS, Mozart c molka, Mozart REQUIEM, Dvořák TE DEUM, Beethoven MESSA C dur a další.

BASILIKACHOR Waldsassen zavítal na Moravu v roce 2012, kdy RASTISLAV slavil 150 let trvání, potom v květnu 2019 a letos při výročí narození obou dirigentů.

Kromě řady překrásných koncertů se také oboustranně radují z přátelských kontaktů, které se každoročně prohlubují, což je nezanedbatelná přidaná hodnota mnohaletých uměleckých vazeb!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)