Koncert ukrajinských sborů v Praze 22. 3. 2024

V pátek 22. března od 16.00 hodin bude v kostele sv. Josefa v centru Prahy, na Náměstí Republiky na rohu s ulicí Na Poříčí, Koncert přátelství, na kterém vystoupí chlapecký sbor Dzvinočok a dívčí sbor Vognik z Kyjeva a hostitelský sbor Rolnička Praha.

Na koncert srdečně zveme!



Hana Virglerová, pondělí 19. února 2024
Magazín > Sborový život

sbor Dzvinočok

archiv sboru / sbor Dzvinočok

Na Ukrajině se ani po 2 letech války sborový život nezastavil. Je to neuvěřitelné a taky je to obdivuhodné.

Před 10 dny se u nás ve sboru dětí a mládeže Rolnička Praha ohlásil chlapecký sbor Dzvinočok z Kyjeva, že by se rádi zastavili cestou do Francie na společný koncert. Tento sbor patří k nejlepším ukrajinským sborům a často jezdí propagovat ukrajinskou hudbu do zahraničí, a to i v této době. Jsme moc rádi, že jim můžeme na jejich turné pomoci.

Děkujeme také klášteru bratří kapucínů, kteří nám nabídli jejich kostel sv. Josefa pro společný koncert. Vstup bude volný a srdečně zveme všechny diváky. I když budeme vybírat dobrovolné vstupné, naším cílem je hlavně zaplněný kostel a krásná atmosféra pro naše hosty.

Z chlapeckého sboru tentokrát mohou přijet jen soprány a alty, a tak vzali s sebou i jejich partnerský dívčí sbor Vognik. Na programu mají tradiční i současnou ukrajinskou duchovní hudbu i lidové písně. Rolnička k tomu na úvod přidá výběr ze svého repertoáru.

Ukrajinské sbory vystoupí krátce ještě v sobotu 23. 3. v 17.00 hodin na dolním konci Václavského náměstí. Potom pokračují dál do Švýcarska a Francie. Zpět z Francie se budou vracet 29. 3., což je Velký pátek. My už je ubytovat nemůžeme. Kdyby se ale našel jiný sbor nebo někdo jiný, kdo by je mohl ubytovat na 1 noc, byli by moc rádi. Samozřejmě i mimo Prahu. Chcete pomoct? Napište mi na info@rolnicka-praha.cz. Předem moc děkuji.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)