Dne 24. 12. 2023 zemřel ing. Michal Erat

Jménem Pěveckého spolku Ostrava - dovoluji si Vás v hluboké úctě, lítosti a pokoře, oslovit a sdělit V á m všem smutnou zprávu: ve věku 64 let odešel náš dlouholetý sbormistr, dirigent a varhaník Michal Erat.



Petr Klečka, středa 27. prosince 2023
Magazín > Zprávičky

Úmrtní oznámení

PS Ostrava / PS Ostrava

Michal Erat (11. 4. 1959-24. 12.2023).

Bývalý člen pěveckého souboru Národního divadla Moravskoslezského, poslední zástupce záslužné hudebně-divadelní rodiny rodu Eratů na Ostravsku, zpěvák /tenor, bas/, účinkující ve všech chrámových sborech,vč. sborů jiných konfesí, vyznání a ekumeny, Sboru Adventistů , Sboru Husitů-Kalicha, Evangelistů, Českých bratrů, Pravoslaví, Řecko-katolických sborů, aj.

Bývalý zpěvák Vysokoškolského sboru VŠB, Janáčkovy filharmonie, Salesiánů Dona Boska, Pěveckého sboru Vítkovice, sborů Vratimova, Paskova a dalších smíšených, ale i mužských pěveckých sborů v Severomoravském kraji.

Ke svému nebeskému otci-do pěveckého ráje, odešel ve spánku, po krátké nemoci, pár dnů po zkoušce našeho pěveckého sboru, kterého se ještě zúčastnil a který jsme připravovali pro Vánoční koncert v Charitním Domě pokojného stáří Sv. Václava, kde Michal často účinkoval a na který se velmi těšil.

S drahým zesnulým se rozloučíme při slavení pohřební mše svaté v sobotu 30. prosince 2023 ve 13. hod. v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Ostravě-Radvanicích.

"Pojďme tam a Poděkujme tam"- za jeho celoživotní pěvecký přínos, za jeho krásný " Boží tenor ", protože: "Kdo zpívá, dvakrát se modlí!"


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)