Vánoční koncert pěveckého sdružení ROSEX

Smíšený sbor ROSEX, doprovázený smyčcovým orchestrem mladých hudebníků pod vedením Jarmily Benešové, nové sbormistryně ROSEXu, srdečně zve všechny příznivce sborového zpěvu a hudby na tradiční vánoční koncert.



Jitka Havlová, pátek 8. prosince 2023
Magazín > Sborový život

Pozvánka na koncert

ROSEX / ROSEX

Na programu jsou vánoční písně a skladby našich i zahraničních autorů. Vrcholem koncertu je slavnostní mše Missa Brevis de Sancti Joannis de Deo, která pochází z díla známého rakouského hudebního skladatele Josepha Haydna. Málokdo ví, že je i autorem hudby k německé hymně; složil ji ve druhé polovině 18. století, tj. v období, které představuje vrchol jeho umění. Právě v této době vznikla i mše, která je pro sbor premiérou. Jde o jednu z nejpopulárnějších autorových skladeb svého druhu. „Pro letošní vánoční koncert jsme zvolili Haydnovu mši, která přináší radost, naději a vede i k zamyšlení v této předvánoční době. Sólový part (Benedictus) přednese operní pěvkyně Veronika Kaiserová, sólistka souboru opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Posluchači se mohou těšit na různorodé známé i méně známé koledy a písně, prezentované buď a capella nebo s doprovodem piana. Chtěli bychom naším vystoupením v tomto krásném adventním čase navodit příjemnou předvánoční atmosféru. Vánoce často vnímají mnozí lidé jako stresovou záležitost; hudbou a zpěvem jim chceme předat klid, pohodu, dobrou náladu, hezké zážitky…Na naše publikum se moc těšíme!“ sděluje s úsměvem sbormistryně Jarmila Benešová.

Vánoční koncert sboru ROSEX se koná v neděli 17. prosince 2023 v 18 hodin, v kostele svatého Antonína Paduánského v Liberci – Ruprechticích. Vstupenky k dispozici přímo na místě před začátkem koncertu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)