Janušův festival letos pokračuje svým čtvrtým ročníkem

Po dvouleté přestávce se v Praze tento rok opět uskuteční Janušův festival dětských chrámových sborů a schol, a to v sobotu 12. 11. 2022 v aule Arcibiskupského gymnázia v Praze. Akce je určena pro dětské sbory a dětské scholy zejména z pražské arcidiecéze.



J. Bartoš, středa 2. listopadu 2022
Magazín > Sborový život

Vokalistky z Chyšek

Nikola Dvořáková / Nikola Dvořáková

Během dopoledního bloku, který začne v 10 hodin, postupně vystoupí čtyři dětské scholy, z nichž jedna tentokrát přijede až z Moravy. Odpoledne bude festival pokračovat doprovodným programem, jehož součástí je i prohlídka baziliky sv. Ludmily; tomuto vinohradskému kostelu byl titul baziliky minor udělen právě v letošním roce. Setkání by mělo přispět ke vzájemnému kontaktu mezi dětskými chrámovými sbory a scholami i k podpoře zpěvu dětí při bohoslužbách.

Festivalu se jako host zúčastní také sbor Vokalistky z Chyšek, který vznikl v roce 1995 a pod vedením Hany Práškové zpívá při vybraných bohoslužbách a svatbách v Chyškách nedaleko Milevska i širokém okolí.

Vystupuje i na dalších akcích, neboť se zaměřuje nejen na liturgickou a duchovní hudbu. Vokalistky na festivalu jednak vystoupí v rámci odpoledního programu, jednak spolu se scholami přihlášenými na festival doprovodí svým zpěvem mši v bazilice sv. Ludmily na závěr festivalu.

Vstup diváků na festival je bezplatný, podrobný program bude zveřejněn na festivalových stránkách ZDE


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)