Přijměte pozvání na Výroční koncert PS Slezan a hostů

Pěvecký sbor Slezan Vás srdečně zve na Výroční koncert ku příležitosti 75 let od založení. Koncert se bude konat dne 16. 10. 2020 v 17.00 v Těšínském divadle. Spolu se sborem toto velké výročí oslaví blízké a spřátelené soubory - Folklórní soubor Slezan, Komorní ženský sbor CZKW Třinec a Komorní sbor Slezské univerzity v Opavě. Koncert se uskuteční v rámci mezinárodního festivalu Dekády varhanní, komorní hudby a sborového zpěvu.



Kamila Kurníková, pondělí 28. září 2020
Magazín > Zprávičky

pozvánka PS Slezan

PS Slezan / PS Slezan

Pěvecký sbor Slezan je jeden z nejstarších českých sborů fungujících na území Slezska. Vznikl v roce 1945 po skončení války a už tehdy navazoval na činnost prvorepublikového sboru, jehož činnost byla právě vlivem války přerušena. V současné době se jedná o pěvecké těleso čítající neuvěřitelných 57 zpěváků nejen z Českého Těšína, ale i z širokého okolí. Sbor zpívá nejen na lokálních akcích, ale vyjíždí úspěšně reprezentovat město Český Těšín do zahraničí. Naposledy v říjnu roku 2019, kdy se zúčastnil Mezinárodní sborové přehlídky v italském Lago di Garda, a získal stříbrné pásmo. Zároveň se pouští do velkých uměleckých projektů a benefičních akcí. V současné době umělecky vede soubor moje maličkost, Kamila Kurníková za klavírního doprovodu paní Jarmily Žilkové.

Jsme si vědomi složité situace, v rámci které jsme se rozhodli tento koncert uskutečnit. Během koncertu budou dodržována všechna potřebná opatření proti šíření kapénkové infekce. Ale pořád věříme, že tak velké výročí by se mělo oslavit i za těchto ztížených podmínek. :)

V případě jakýchkoliv dotazů se na mne prosím neváhejte obrátit.

S přáním hezkého dne a s vírou v brzké shledání :)

Kamila Kurníková


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)