Blíží se "Noc kostelů" - tradiční kulturní akce letos proběhne 12. června.

V letošním ročníku je aktuálně přihlášeno 1154 kostelů a modliteben.

V mnoha kostelech po celé zemi bude připraven zajímavý program hudby a slova a dveře chrámů se otevřou pro všechny zájemce. Diecéze navíc připravují Noc kostelů VIRTUÁLNĚ – přenos můžete sledovat na YouTube kanálu ZDE.



redakce, čtvrtek 11. června 2020
Magazín > Zprávičky

Noc kostelů

archiv / //www.nockostelu.cz/

Do prvního ročníku Noci kostelů v roce 2009 se zapojilo 25 kostelů a v letošním roce připravuje již více než 1000 kostelů v celé České republice nevšední program. Pořadatelé nyní chystají programy, při nichž budou mít návštěvníci příležitost nechat se v chrámových prostorách provést slovem, povznést hudbou, inspirovat ve ztišení a modlitbě. Pamatujeme také na ty, kteří zůstávají doma. Noc kostelů letos rozšiřuje nabídku programů o multimediální prostředky, internetovou síť a speciální pořad v Tv Noe.

Pořadatelé nyní chystají programy, při nichž budou mít návštěvníci příležitost nechat se v chrámových prostorách provést slovem, povznést hudbou, inspirovat ve ztišení a modlitbě. Pamatujeme také na ty, kteří zůstávají doma. Noc kostelů letos rozšiřuje nabídku programů o multimediální prostředky, internetovou síť a speciální pořad v Tv Noe.

Dle aktuálního plánu uvolňování omezení souvisejících s epidemií koronaviru bude možné přivítat příznivce Noci kostelů v mezích aktuálních opatření. Zveme návštěvníky do kostelů a modliteben také prostřednictvím multimediálních prostředků a internetové sítě.

Program v konkrétních kostelech najdete na www.nockostelu.cz (pořadatelé program průběžně doplňují).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)