Procházky uměním nabídnou umění baroka i hudbu našich současných skladatelů

Na festivalu v Plzni zazní kantáta prof. Jiřího Bezděka

Letní program 7. ročníku budeme tentokrát zahajovat v nádherném prostoru františkánského barokního kláštera v Kostele Nanebevzetí Panny Marie.



Jitka Hosprová, neděle 2. června 2019
Magazín > Zprávičky

plakát koncertu

Jitka Hosoprová / http://prochazkyumenim.cz

Připravila jsem pro vás skutečnou programovou lahůdku. A.Vivaldi, který byl finančně podporován západočeským šlechtickým rodem, bude představen hned třemi díly. Kytarový koncert a Koncert pro violu a kytaru přednese mistr Lubomír Brabec a houslového koncertu Léta z cyklu ,,Čtvero ročních dob” se ujme dětský italský houslový virtuoz Leo Gennari, jehož zdobí ve 12 letech několik vítezství v mezinárodních soutěžích a také debut v Carnegie Hall.

Naše přední mezzosopranistka Lucie Hilscherová se představí arií J.S.Bacha a také společným provedením Kantáty na text slavné české básnířky Karly Erbové ,,..A na počátku bylo slovo" významného českého a plzeňského skladatele Prof. Jiřího Bezděka. Ke spolupráci jsem přizvala plzeňský smyčcový orchestr Camerata Plzeň, Dívčí akademický sbor KHK a Smíšený akademický sbor KHK Pedagogické fakulty Západočeské univerzity.

Věřím, že si procházkový Galakoncert nenecháte ujít a sejdeme se spolu s mými báječnými hosty 4.6. v 19 hod. u ,,Františkánů” v Plzni - Františkánská 11.

Výtěžek ze vstupného bude letos věnován na opravu Husovy Kaple v Dolní Bělé. Poslední chátrající dílo významného českého funkcionalistického architekta Jiřího Fischera.

Těší se na vás Jitka Hosprová

Další Procházka: 20.6. Plasy Santiniho sál 18:00, Julie Svěcená housle a Ladislav Horák akordeon.

Rezervace na alena.vyborna@prochazkyumenim.cz

Předprodej na všechny koncerty festivalu na GoOut a www.plzenskavstupenka.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)