Tachovský dětský sbor přivezl zlato z Portugalska

Tachovští zpěváčci reprezentovali úspěšně, přivezli dvě zlatá umístění. Kromě soutěžního koncertování děti v Portugalsku absolvovaly chrámový program a vystoupily na koncertě vítězů.



M. Kunzová, pondělí 5. listopadu 2018
Magazín > Zprávičky

Slavnostní přijetí Tachovského dětského sboru v obřadní síni zámku. Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/pevecky-sbor-se-dockal-podekovani-za-zlato-20181021.html?fbclid=IwAR0uRMQ-4Gg6cLzpBjTB5i2gz27l1ef8T-gN6vxToAq20RM340aBiv6hSVE

Jiří Kohout / Tachovský deník

Tachovský dětský sbor se 9. 10. vrátil z 8denního zájezdu do Portugalska. Jel tam na pozvání agentury Interkultur / D / na Mezinárodní sborový festival FUNDAO 2018. Zájezdu se zúčastnilo 29 dětí TDS a 6 členů doprovodu.

Tachovští zpěváčci reprezentovali úspěšně, přivezli dvě zlatá umístění. Sbor získal zlaté diplomy za bodové hodnocení a za vítězství ve svojí kategorii. Kromě soutěžního koncertování děti v Portugalsku absolvovaly chrámový program a vystoupily na koncertě vítězů.

Zpěváci se zúčastnili nejen festivalu, ale poznali i další zajímavá města včetně Lisabonu.

Mají hodně pěkných zážitků z Fundaa , z cesty letadlem, z neobvyklých jídel i z hlavního města Portugalska.

Jako poděkování za vzornou reprezantaci členy sboru přijal 20. října v obřadní síni tachovského zámku starosta Jiří Struček. „Mám z toho úspěchu velkou radost. O to větší, protože i obě moje dcery prošly sborem, takže i osobně je mi to velice blízké,“ uvedl. Kromě poděkování si děti i dospělý doprovod sboru odnesl dárek v podobě fotopublikace o Tachovu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)