Sborové slavnosti letos nabídnou deset koncertů a osm workshopů

Jubilejní 15. ročník festivalu Sborové slavnosti letos proběhne od 7. do 10. června 2018. Letos se zaměřuje na vokální soubory a komorní sbory. Kromě Hradce Králové se v rámci letošního ročníku uskuteční koncerty v Semilech, Pardubicích, Brně a Praze.



Sborové slavnosti / TZ, pátek 1. června 2018
Magazín > Zprávičky

Ilustrační foto

Sborové slavnosti Hradec Králové / archiv festivalu

Jubilejní 15. ročník festivalu Sborové slavnosti letos proběhne od 7. do 10. června 2018. Tento festival se každý rok zaměřuje na jiné typy sborů a letos jimi jsou vokální soubory a komorní sbory. Kromě Hradce Králové se v rámci letošního ročníku uskuteční koncerty v Semilech, Pardubicích, Brně a Praze.

Festival Sborové slavnosti letos přivítá desítky vynikajících zpěváků nejen z České republiky, ale i zeSlovenska, Maďarska, Lotyšska či Slovinska.

Konkrétně půjde o tyto soubory: Close Harmony Friends (SK), Ars Nova (HU), Anima Solla (LV) aIngenium Ensemble (SLO).

České sbory budou na letošním festivalu reprezentovat Královéhradecký dětský sbor Jitro, Chlapecký sbor Bonifantes, Chorbell, Skety, Ensemble Frizzante či pěvecký sbor Tvoje máma. Festival Sborovés lavnosti každoročně pořádá vokální soubor Gentlemen Singers, a tak není velkým překvapením, že i oni na festivalu vystoupí.

Vzácným hostem letošního festivalu bude Paul Phoenix, bývalý člen světoznámých King’s Singers, kterýje mimo jiné i držitelem ceny Grammy. Paul Phoenix povede velkou část z osmi workshopů, které sev rámci letošního festivalu uskuteční. Tyto workshopy budou cíleny nejen na účastníky festivalu, alemohou se jich zúčastnit i zájemci z veřejnosti. Další workshopy pak povedou vedoucí sborů Anima Sollaa Ars Nova.

Novinkou letošního ročníku, budou open air koncerty, které se odehrají na letní scéně Klicperova divadla v Hradci Králové a uskuteční se 7. a 8. června. Na těchto koncertech se představí české Skety a slovenští Close Harmony Friends. Vyjma těchto koncertů pod širým nebem se ostatní odehrávají v kostelích v pořádajících městech.

V sobotu 9. června pak proběhne Galakoncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie od 18 hodin av rámci něj sbory již tradičně předvedou skladbu, kterou společně v rámci festivalu secvičí. Tentokrátpůjde o tvorbu Bohuslava Martinů a jeho Čtyři písně o Marii pod vedením dirigenta Romana Válka.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)