Semilský džbánek plný hudby již počtrnácté

Čtrnáctý ročník Semilského džbánku se konal 13.-14. dubna. Vedle běžných koncertů proběhlo i vystoupení v kapli na Valdštejně. Závěrečný koncert uzavřel společný zpěv Staročeského chorálu.



redakce / TZ, pátek 11. května 2018
Magazín > Zprávičky

Závěrečný koncert festivalu

Semilský džbánek / archiv festivalu

Ve dnech 13. - 14. 4. se konal již 14. ročník sborového festivalu "Semilský džbánek", který pořádá pěvecký sbor Jizerka Semily. Tentokrát na festival přijaly pozvání dva sbory - Sušický dětský sbor (sbormistři A. Sušilová, J. Pelech, J. Baierl) a také Claireton Chorale z Klánovic (sbormistryně S. Tvrzická). První festivalový koncert se konal v pátek 13. 4. v Kulturním centru Golf Semily. Kromě hostů vystoupily i přípravné sbory Sedmikráska (sbormistryně I. Srbová) a Čekanky (sbormistryně J. Strnadová), Jizerka Semily a její smíšený sbor (sbormistři N. Ladkany, P. Řehák). Tradicí se již také stávají vystoupení spojené s výletem hostů a poznáváním kraje. V letošním roce se opět podařilo vystoupit v kapli na Valdštejně, kam se moc rádi vracíme. Repertoár letošních hostů "Semilského džbánku" obsahuje skladby těměř všech období, lidové písně nebo spirituály. A právě výběrem některých skladeb rozezvučily tyto sbory v sobotu 14. 4. již zmíněnou kapli.

Závěrečný festivalový koncert proběhl v sobotu 14. 4. v kostele sv. Petra a Pavla v Semilech. Po celou dobu se kostelem nesly krásné skladby a na závěr všechny sbory společně zazpívaly Staročeský chorál (G. Komárovský/arr. M. Raichl).

Festival "Semilský džbánek" byl po celý víkend plný krásné hudby, veselé nálady a vzniku nových sborových přátelství.

Už nyní se těšíme na další ročník!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)