Janušův festival představí dětské sborové scholy

Třetí říjnový víkend bude mít v Praze premiéru nový sborový festival. Akce nese jméno P. Josefa Januše SDB, který byl významnou postavou kongregace Salesiánů Dona Boska. Svůj život zasvětil hudební výchově mládeže v duchu křesťanských ideálů.



Redakce, pátek 13. října 2017
Magazín > Zprávičky

Schola u kostela Sv. Fabiána a Šebestiána Praha - Liboc

archiv farnosti Praha - Liboc / http://www.rkfliboc.cz

Festival je určen pro dětské chrámové sbory a dětské scholy včetně přípravných dětských oddělení chrámových sborů pro dospělé. Přihlásit se mohou sbory a scholy působící v pražské arcidiecézi, které jsou svých charakterem převážně dětské. Sbory a scholy působící mimo pražskou arcidiecézi, zejména pak sbory a scholy z ostatních diecézí české církevní provincie, se mohou po dohodě s pořadatelem účastnit jako hosté.

Smyslem festivalu je vytvoření příležitostí pro vzájemnou inspiraci a předávání zkušeností. Měl by být povzbuzením pro sbormistry i pro členy zúčastněných sborů a schol a jejich rodiče.

Janošův festival dětských chrámových sborů a schol se uskuteční v sobotu 21. října 2017 od 13.30 hodin v aule Domu dětí a mládeže v Praze na Vinohradech. Festival se koná pod záštitou Dominika kardinála Duky OP. Více informací naleznete na webu festivalu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)