Sbormistryně Eva Šeinerová dnes převezme cenu České hudební rady

Česká hudební rada udělí Evě Šeinerové, dlouholeté sbormistryni a zakladatelce úspěšného ostravského koncertního sboru Permoník, cenu za celoživotní přínos pro rozvoj sborového zpěvu a propagaci české hudební kultury v zahraničí.



Tisková zpráva, úterý 30. května 2017
Magazín > Zprávičky

Eva Šeinerová

archiv sboru / Permoník

Paní Eva Šeinerová patří k nejvýraznějším osobnostem českého sborového umění. Je spolu se svým manželem spoluzakladatelkou původně školního sboru Permoník, který úspěšně vede spolu se sborovým studiem přes padesát let! Je nejen sbormistryní, ale také metodikem, propagátorem. Za svoji pedagogickou práci získala v Roce české hudby 2004 Cenu Bedřicha Smetany a v roce 2011 Cenu Františka Lýska.

Koncertní sbor Permoník interpretuje mj. i náročnou současnou českou a zahraniční tvorbu, spolupracuje se současnými skladateli od nás i ze zahraničí. Sbírá pravidelně zahraniční ocenění, jen v posledních dvou letech např. posbíral první místo a titul absolutního vítěze sborové soutěže v Carnegie Hall v USA či 4x první místo v Lloret de Mar ve Španělsku.

Cenu Evě Šeinerové předá president České hudební rady a ředitel mezinárodního festivalu Janáčkův máj pan Jaromír Javůrek, a to dnes v 16 hodin v koncertním sále Janáčkovy konzervatoře v Ostravě v rámci ZUŠ OPEN.

ČHR uděluje ceny již od roku 1994. Jedná se o ocenění čestná, nicméně doprovozená grafickými díly autorů (tentokrát O. Kulhánka). Ceny jsou udíleny každoročně bez rozlišení kategorie za celoživotní práci nebo činnost, pro zahraniční umělce se udělují za propagaci české hudby v zahraničí. Oceňovány jsou nejen tzv. hvězdy oboru, ale také lidé pracující v zázemí hudební kultury a v regionech.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)