Svátky písní 2017 lákají pěvecké sbory na pestrý program

Letošní 45. ročník festivalu se uskuteční v termínu od 31. května do 4. června 2017. Jeho součástí je tradiční mezinárodní soutěž pěveckých sborů Mundi Cantant. Ta je v letošním roce otevřena pro pěvecké sbory všech zaměření ve 25 kategoriích. Vrcholí závěrečným koncertem a soutěží o Absolutního vítěze festivalu.



Marek Klimeš (redakčně upraveno), středa 15. února 2017
Magazín > Sborový život

Cantica laetitia Zlín na festivalu Svátky písní Olomouc

Radek Kučera / Cantica laetitia

Pořadatelé festivalu chystají rovněž workshopy a masterclass. Jsou určeny pro aktivní i pasivní účastníky a zaměřeny jak pro sbormistry tak pro zpěváky. Zúčastněné pěvecké sbory mají jedinečnou možnost individuálně pracovat s porotci a lektory festivalu na vlastním repertoáru skladeb.

Festival ale nabízí účastníkům a posluchačům pestrou škálu dalších aktivit. Zúčastněné sbory mají příležitost společně vystupovat na festivalových koncertech, dále vystoupit na sborových přehlídkách či v rámci doprovodného programu festivalu. Festival korunuje sborový Open-air koncert, kde mají dětské, mládežnické i dospělé sbory možnost společně nastudovat vokálně-instrumentální dílo a vystoupit s orchestrálním tělesem.

Doprovodný program pro pěvecké sbory dále zahrnuje přehlídky hudebních těles, swingovou tančírnu, animované odpoledne pro děti, závěrečný večírek pro sbory, dětskou diskotéku a mnoho dalšího.

Uzávěrka přihlášek je stanovena na 17. března 2017. Pro více informací můžete navštívit webové stránky www.festamusicale.com.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)