Milevký smíšený sbor zpíval Hej mistře v Českém rozhlasu

Pozvání zazpívat si o letošním adventu Českou vánoční mši Jakuba Jana Ryby v Českém rozhlasu živě jsme od dirigenta Oldřicha Vlčka dostali již dříve v průběhu roku. Máme ji nastudovanou a vždy si ji moc rádi zazpíváme. Vloni jsme pod jeho taktovkou vystoupili v Rudolfínu a v paláci na Žofíně, tentokrát to mělo být přímo do éteru, a na to jsme se samozřejmě těšili.



Vladislav Hadáček, podle sborového blogu, úterý 31. ledna 2017
Magazín > Sborový život

Milevský smíšený sbor si živě zazpíval Rybovu mši vánoční v Českém rozhlasu na Vinohradech

Milevský smíšený sbor / Milevský smíšený a ženský sbor

Nebyli jsme ale sami. Zpívala s námi část členů píseckého Sonitusu, ovšem hlavní tíha byla na nás, na Milevském smíšeném sboru. Orchestr se skládal z členů orchestru Virtuosi di Praga a Píseckého komorního orchestru.

Před pátou hodinou jsme již byli ve vestibulu rozhlasu. Zde nás očekával sbormistr Oldřich Vlček. Velký nahrávací sál s akustickými obklady a světelnými panely, plný různě rozestavěných mikrofonů je v přízemí, hned za recepcí. Když se připravil orchestr i celý sbor proběhla zkouška jednotlivých částí vánoční mše. Naše sbormistryně Anděla Maršálková, která nás samozřejmě doprovázela, měla potom k nám několik připomínek.

Více na sborovém blogu Milevského smíšeného sboru zde.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)