Mezinárodní skladatelská soutěž Opava cantat 2017 stále probíhá!

V letošním roce pořádá NIPOS – ARTAMA již třetí ročník Mezinárodní skladatelské soutěže. Pořadatelé si kladou za cíl vyvolat a podpořit vznik nových děl, kompozičně výrazných a přitom interpretačně dostupných, jež by se mohla stát repertoárovým přínosem pro neprofesionální pěvecké soubory.



Zuzana Kacafírková, čtvrtek 5. května 2016
Magazín > Zprávičky

Mozartův rukopis Dona Giovanniho - detail

Liza / Flickr.com

Soutěžní skladby hodnotí odborná porota složená z významných českých skladatelských a sbormistrovských osobností. Autoři vítězných skladeb obdrží finanční odměnu 1 000 Kč, jejich skladby budou vydány ve sborníku a provedeny na Celostátní přehlídce Opava cantat 2017.

Soutěž probíhá v kategoriích mužské sbory, dívčí sbory a smíšené sbory. Skladba musí být a capella, v trvání 2 až 4 minut. Doporučené rozsahy hlasů jsou soprán - max. výše g², alt - max. níže g, tenor - max. výše e¹, bas - max. níže G.

V případě zájmu o účast v soutěži zasílejte skladby nejpozději do 31. května 2016 na adresu kacafirkova@nipos-mk.cz. Soutěž je anonymní, proto skladby označte pouze heslem. Úplné znění propozic soutěže najdete na webových stránkách NIPOS - ARTAMA www.artama.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)