Přijďte si zazpívat do Zpěvomatu

Sdružení Hlasohled nabízí možnost zdarma se zúčastnit celodenního hudebního projektu v Praze.



Kateřina Kabešová, pátek 30. května 2014
Magazín > Sborový život

Ilustrační foto.

V pondělí 2. června Prahu rozezní Zpěvomat - tedy pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích. Chodci budou v různých částech města potkávat na ulici kruh zpívajících a uprostřed kruhu tři židle - na ty si může sednout kdokoli. Kdo se takto rozhodne vstoupit do Zpěvomatu, nechá se prostoupit hudbou, která bude vznikat pouze pro něj. Máte-li chuť a čas, připojte se a staňte se na den součástí Zpěvomatu.

Co je smyslem?

Zasáhnout živým zpěvem lidi z ulice, mnohdy asi i takové, kteří by se se zpíváním běžně nesetkali. Pro zpívající je to příležitost zažít svůj hlas zase v jiném prostředí a v jiných souvislostech. Dost možná to celé přinese nečekané zážitky a zkušenosti.

Jak bude vypadat společný den?

Členové Zpěvomatu se potkají už ráno v 9.30 po skupinkách cca 15 lidí, tedy po jednotlivých kruzích. Pod vedením svého lektora se budou připravovat zhruba do 13h a po obědě vyrazí do ulic tak, aby ve 14.30 byli již připraveni na svém stanovišti. Každý kruh bude mít k dispozici dva šikovné asistenty, kteří budou zvát kolemjdoucí, aby se mezi spěchem, telefonováním a povinnostmi na chvíli zastavili a nechali vtáhnout do magického Zpěvomatu.

Po Praze se rozezní ve stejnou dobu pět kruhů Zpěvomatu a každý povede jiný lektor, vše zkušení hudebníci - Dana Houdková, Milli Janatková, Tereza Staňková, Michal Hájek a Patrik Kee. Na zkušenosti nehledíme, hlavní je chuť si zazpívat.

Účast pro kolemjdoucí i pro členy Zpěvomatu je zdarma!

Více info na www.hlasohled.cz, dotazy směřujte na info@hlasohled.cz nebo 723 278 061. Hlásit se můžete mailem na info@hlasohled.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)