Setkání pěveckých sborů ke 160. výročí narození Leoše Janáčka v Ostravě

Letošní rok si připomíná odborná i laická veřejnost 160. výročí narození velkého hudebního skladatele Leoše Janáčka. Narodil se na Hukvaldech 3. července 1854 a zemřel v Ostravě ve věku 74 let. Bytostně byl spjat s Moravskoslezským regionem.



Zdeněk Pres a František Míčko, pondělí 14. dubna 2014
Magazín > Sborový život

Mužský pěvecký sbor Vítkovice

Na jeho památku se koná každý rok hudební festival Janáčkovy Hukvaldy. Skládal opery, orchestrální skladby, ale zamiloval si i moravské lidové písně, zvláště rodné lašské písně. Chceme především upozornit na jeho tvorbu překrásných skladeb, které nesmí chybět v repertoáru pěveckých sborů. Namátkou: Ach vojna, vojna, Což ta naše bříza, Vínek stonulý, Divím se milému, Orání a další. I my, Mužský pěvecký sbor Vítkovice v Ostravě máme některou z nich vždy ve svém programu. V letošním roce si i náš pěvecký sbor připomíná 114. výročí svého založení.

A jak co nejdůstojněji oslavit v našich podmínkách výročí narození Leoše Janáčka, než uspořádáním „Setkání pěveckých sborů“, které se koná dne 7. června 2014 v Evangelickém (červeném) kostele v Ostravě od 16.00 hodin za účasti Ženského sboru Krnov, Jívovského smíšeného pěveckého sboru, spojených mužských pěveckých sborů Beseda z Valašského Meziříčí a Haná z Olomouce a pořádajícího MPS Vítkovice. Každý sbor přednese mimo svůj program i skladby Leoše Janáčka a na závěr zazní společná píseň: Láska opravdivá.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)