Stoleté Pěvecké sdružení pražských učitelek slaví festivalem

Pěveckému sdružení pražských učitelek je letos 100 let a své mimořádně kulaté výročí oslaví třídenní mezinárodní přehlídkou pěveckých sborů. Na ruzných místech Prahy se představí sedm sborů včetně sboru z Francie, z Maďarska a samotného PSPU.



-cs-, čtvrtek 27. září 2012
Magazín > Sborový život

Pěvecké sdružení pražských učitelek

Festival startuje ve čtvrtek 27. září u Písecké brány. V 18:00 se rozezní hlasy sborů Smetana–Slovanka z Kladna a La Chorale Contrepoint de Saumur z Francie.

Další dva koncerty jsou přichystány na následující den, pátek 28. září. V motlitebně Sboru Baptistů jednoty bratrské zazpívají Komorní sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra z Příbrami a Ženský pěvecký sbor Vlasta z Dobrušky. V Českém muzeu hudby pak zapějí sbory Veszprém City Choir z Maďarska a pražský Brixiho akademický soubor. Oba koncerty začínají též v 18:00.

Program vyvrcholí v sobotu 29. září, kdy se všechny sbory představí na společném závěrečném koncertě v Aule Vysoké školy ekonomické v Praze, který začne tentokrát v 17:00. Osobní účast na tomto koncertu přislíbila paní Livia Klausová.

Vstup na všechny koncerty je volný! Záštitu nad festivalem převzali paní Livia Klausová, Ing. Marie Kousalíková, starostka MČ P6 a Ing. Václav Novotný, radní hl. m. Prahy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)