Dětský pěvecký sbor ZUŠ z Jindřichova Hradce poprvé vystoupí

Nedávno jste s mohli dozvědět, že na Základní umělecké škole v Jindřichově Hradci začal intenzivně pracovat znovuobnovený dětský pěvecký sbor. Poprvé si malí sboristé zazpívají na školním předvánočním koncertě, který se bude konat v kapli Máří Magdaleny v Jindřichově Hradci ve středu 15. prosince od 18 hodin.



Jitka Čudlá, neděle 5. prosince 2010
Magazín > Sborový život

Logo ZUŠ Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci

Sbor je nyní rozdělen do dvou oddělení. V přípravném sboru, který přijal název Poupátka, pracuje 21 zpěváčků ve věku od 5 do 8 let. Ve starším sboru, který podle erbu pánů z Hradce přijal název Rosa aurea, zpívá nyní 13 děvčat ve věku od 9 do 13 let. Sbormistryní obou sborů je magistra umění Jitka Čudlá.

Děti by vás nyní rády pozvaly na svá první vystoupení. Poprvé si zazpívají na školním předvánočním koncertě ve středu 15. prosince od 18 hodin v kapli Máří Magdaleny v Jindřichově Hradci. Dále bychom vás rádi pozvali na adventní koncert, který bude celý věnován pěveckým sborům a bude se konat v proboštském kostele Nanebevzetí Panny Marie v neděli 19. prosince od 16 hodin. Na tomto koncertě vystoupí přípravný sbor Poupátka, hlavní sbor Rosa aurea a jako host komorní smíšený sbor Festivia Chorus. Všechny sbory vede Jitka Čudlá. Jako spolupracující instrumentalisté se představí klavíristka Antonie Kubátová, flétnistka Veronika Rybková, harfenice Martina Fryčová a kontrabasista Jakub Habr.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)