Pocta Bohuslavu Martinů ve Velké Lhotě

V sobotu 22. května 2010 se jako druhý koncert 6. ročníku koncertní sezóny ve Velké Lhotě na Dačicku uskutečnil projekt nazvaný Píseň o domově.



Jitka Čudlá, neděle 6. června 2010
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus, Ladislav Kyselák (viola) a Alfred Strejček

V rámci projektu ve Velké Lhotě již poněkolikáté vystoupil známý autor, herec a především mistr uměleckého přednesu Alfred Strejček. Tentokrát ke spoluúčinkování přizval violistu Ladislava Kyseláka z Brna a velkolhotecký pěvecký sbor Festivia Chorus, řízený Jitkou Čudlou.

Koncert posluchače zaujal vzácnou jednotou mluveného slova a hudebních vstupů, které přiblížily osobnost a životní osudy skladatele Bohuslava Martinů. V rámci pořadu zazněly některé madrigaly Martinů v podání Festivie a Ladislav Kyselák na violu zahrál skicy na motivy Martinů z pera Jaroslava Krčka.

Koncertní sezóna v Evangelickém tolerančním areálu ve Velké Lhotě bude pokračovat v sobotu 5. 6. – koncert pěveckých sborů (Radiměřský komorní sbor a Festivia Chorus), dále v sobotu 26.6. – pouliční divadlo (účinkují studenti JAMU) a v sobotu 17. 7. – kytarový recitál Libora Janečka. Další koncerty budou následovat v srpnu a v září. Celá sezóna pak bude zakončena adventním koncertem.

Bližší informace, případně termíny dalších koncertů zájemci najdou na www.festivia.cz, odkud se proklikem z hlavní strany dostanou na stránky věnované koncertní sezóně ve Velké Lhotě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)