Třetí koncert nové sezóny

Přijměte prosím pozvání na 3. koncert 6. koncertní sezóny Velká Lhota 2010. Tentokrát vás zveme na KONCERT PĚVECKÝCH SBORŮ, který se uskuteční v sobotu 5. června 2010. Začátek bude v 19:30 a koncert se bude jako obvykle konat v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě u Dačic. Vstupenky v hodnotě 60Kč (30Kč pro děti) bude možné zakoupit přímo na místě půl hodiny před začátkem.



Jitka Čudlá, úterý 18. května 2010
Magazín > Sborový život

Radiměřský komorní sbor

Na koncertě přivítáme jako hosta Radiměřský komorní sbor. Pěvecký sbor s neobvyklou zkratkou Rakos byl založen v roce 2006 současným sbormistrem Pavlem Janákem. Tento smíšený pěvecký sbor navázal na tradici ekumenického pěveckého sboru Josefa Trnečky působícího v Radiměři v letech 1985 až 2000. Část jeho bývalých zpěváků a současný sbormistr Pavel Janák, který se přistěhoval do obce, se souhrou různých okolností a událostí dali dohromady a nyní se každý pátek scházejí ke společným zkouškám.

V současné době má sbor 16 členů. Jedná se o zpěváky různých profesí, kteří mají většinou základní hudební vzdělání a zkušenosti z jiných sborů. Všechny zúčastněné spojuje láska k hudbě, chuť učit se, objevovat něco nového, radost a požitek z povedeného provedení skladby.

Sbor zpívá při slavnostních katolických i evangelických bohoslužbách, každoročně pořádá vánoční a velikonoční koncerty, účastní se též různých významných společenských a kulturních událostí. Z posledně jmenovaných to byla účast na Festivalu amatérských pěveckých sborů ve Svitavách a Sborování 2009 v Boskovicích.

Repertoár tvoří renesanční a barokní hudba českých i zahraničních autorů, dále spirituály, kánony, ale i lidové a populární písně, některé v úpravě sbormistra Pavla Janáka. Sbor se nevyhýbá žádnému slohovému období ani stylovému žánru. Vyzkoušel si již zpěv a cappella, zpěv s doprovodem varhan, kytary či perkusí a proto ví, že má před sebou mnoho práce na zvyšování technické a interpretační úrovně.

Spolu s Rakosem vystoupí domácí Festivia Chorus.

Program lhoteckého koncertu 5. června bude pestrý. Posluchači si budou moci vychutnat především zpěv a capella, ale i s doprovodem. Zazní úpravy lidových písní, duchovní hudba různých období a také spirituály s doprovodem perkusních nástrojů. Těšíme se na vaši návštěvu!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)