Horní kostel zněl hudbou ve prospěch ostrova Haiti

Dvanáctého ledna 2010 bylo pro ostrovní stát Haiti synonymem pro katastrofu, kterou si my středoevropané ani nedovedeme představit. Silné zemětřesení, statisíce mrtvých, ranění, umírající, chaos, hlad… Proto jsme se i my ve Velké Lhotě rozhodli pomoci. Pomoci tím, co umíme – hudbou.



Jitka a Josef Čudlých, pondělí 15. února 2010
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus na jednom z předešlých koncertů

Otcem této myšlenky se stal brněnský violista Karel Plocek a my jsme nadšeně souhlasili. Na koncertě kromě Karla Plocka účinkovala varhanice Jitka Čudlá, sopranistka Ivana Šedová a hráč na cink Richard Šeda. (Poslední tři jmenovaní pedagogicky působí na ZUŠ Dačice.) Koncertu se i přes nepřízeň počasí zúčastnilo asi 50 posluchačů, kteří do kasičky vložili celkem 4720 Kč. Tato částka hned v pondělí putovala na konto České charity. Děkujeme všem, kteří koncert navštívili a podpořili dobrou věc. Koncertu se zúčastnila také redaktorka Jindřichohradeckého Deníku Jana Hýbková, která o nás napsala pěkný článek a nafotila pěkné fotografie.

V současné době pro vás všechny připravujeme 6. ročník koncertní sezóny. První koncert plánujeme na sobotu 8. května, kdy k nám shodou okolností opět Karel Plocek přivede Komorní orchestr ZUŠ Třebíč. Další informace najdete na www.koncerty-velkalhota.estranky.cz .

Nezahálí ani Festivia Chorus. V současné době pilně nacvičujeme nové skladby a chystáme se na dubnový zájezd do Holandska (22. – 25. dubna 2010). Malou generálku si chystáme na koncert v Třešti v kostele sv. Kateřiny Sienské, na který vás srdečně zveme – 11.4. od 15 hodin. Vystupovat budeme také v naší domovské Velké Lhotě a to ve spolupráci s Alfredem Strejčkem. Program „Pocta Bohuslavu Martinů“ zazní ve lhoteckém horním kostele 22. května od 19:30. Příznivci sborového zpěvu se mohou těšit opět do Velké Lhoty na 5. června, kdy k nám zavítají naši sboroví kamarádi z Radiměřského komorního sboru. Společný koncert obou sborů bude začínat opět v 19:30. Aktuální informace o našem sboru můžete sledovat na www.festivia.cz .

Naše rozsáhlé aktivity bychom samozřejmě nemohli realizovat bez podpory našich sponzorů a mecenášů, kterým bychom zde rádi poděkovali. Jsou jimi: Ministerstvo kultury ČR, banka Waldviertler Sparkasse von 1842 AG, reklamní agentura SuNEXO Dačice, společnost .A.S.A. Dačice, společnost Stagra Studená, Dačická advokátní kancelář Mgr. Jiřího Kasala, Autoškola Antonů Dačice, Truhlářství a zámečnictví Vladimír Tůma, společnost CompOn Telč, konzultantka OVB Martina Koubová, Zahradnictví Antonín Kopřiva Velká Lhota, Obecní úřad Volfířov, Český svaz žen Velká Lhota a Ozvěny JZM.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)