Postupová kola Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů jsou za námi

V jarních měsících únoru a březnu roku 2009 proběhly v devíti krajích České republiky postupové přehlídky I. ročníku Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů, které pořádá NIPOS-ARTAMA ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů a jednotlivými krajskými pořadateli.



Barbora Novotná, čtvrtek 30. dubna 2009
Magazín > Sborový život

Mladí madrigalisté

Těchto příjemných sborových setkání se zúčastnilo více než tisíc studentů, kteří si přijeli zazpívat, inspirovat se nebo bojovat s povinnou skladbou o postup na hodnocenou přehlídku Gymnasia cantant (smíšené sbory) či na festival Opava cantat (ženské a mužské sbory). O postupech jednotlivých sborů rozhodovala tříčlenná odborná porota, která nejen vyřkla ortel nad sbory, ale také často pochválila a poradila sbormistrům na rozborových seminářích, které se konaly v rámci postupových přehlídek. Porota také vybrala sbory se zajímavým a nápaditým programem, který sbory představí na Opava cantat ve II. kategorii (volné). Všem postupujícím gratulujeme a všem zúčastněných sborům děkujeme a těšíme se, že se zase na jaře v příštím roce opět setkáme na jednotlivých postupových přehlídkách.

Gymnasia cantant 2009, Celostátní přehlídka I. ročníku Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů se uskuteční v termínu 29. 4. - 1. 5. 2009 v Brně. Hodnocenou přehlídku pořádá občanské sdružení Gymnasia cantant a Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 ve spolupráci s NIPOS-ARTAMA a Unií českých pěveckých sborů. Sbory, které postoupily z postupových přehlídek na Gymnasia cantant:

I. kategorie, smíšené sbory:

Smíšený pěvecký sbor Gauneramus, Ústí nad Labem (Vladimír Saska), Smíšený pěvecký sbor Cum decore I., Liberec (Zuzana Kubelková), Smíšený pěvecký sbor Palora, Litovel (Marcela Barvířová), Mladí madrigalisté, Brno (Helena Jankovská a Jaroslav Černocký), Pěvecký sbor Gymnázia Dr. Karla Polesného, Znojmo (Jiří Ludvík), Pěvecký sbor Gymnázia Hodonín (Josef Ilčík), Smíšený pěvecký sbor Puellae et Pueri, Nový Jičín (Karel Dostál a Josef Zajíček), Smíšený pěvecký sbor Song, Vsetín (Helena Kaločová), Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Orlová (Petra Rašíková), Smíšený pěvecký sbor Voices, Karviná (Daniela Zuková), Smíšený pěvecký sbor Garrendo, Frenštát pod Radhoštěm (I. Klvaňová a P. V. Michna), Smíšený pěvecký sbor Kos, Litomyšl (Milan Motl)

Odborná porota pro středoškolský sborový zpěv NIPOS-ARTAMA udělila výjimku komornímu sboru Sextet+ z Nového Jičína (Karel Dostál) a umožnila mu, jako hostu, vystoupit na Gymnasia cantant 2009. (Pozn. Sextet+ se nemůže zúčastnit Opava cantat 2009, kam byl odbornou porotou navržen k postupu.)

Opava cantat 2009, Celostátní přehlídka I. ročníku Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů se uskuteční v termínu 27. - 29. 11. 2009 v Opavě. Přehlídku pořádá Mendelovo gymnázium Opava ve spolupráci s NIPOS-ARTAMA a Unií českých pěveckých sborů. Sbory, které postoupily z postupových přehlídek na Opava cantat:

I. kategorie, dívčí sbory:

Dívčí pěvecký sbor Gymnázia Děčín (Markéta Bednářová, Lenka Holubcová), Dívčí pěvecký sbor SPgŠ Přerov (Jana Beranová), Dívčí pěvecký sbor Gymnázia Orlová (Petra Rašíková)

I. kategorie, mužské sbory:

Mužský sbor Mladí madrigalisté, Brno (Helena Jankovská a Jaroslav Černocký)

II. kategorie:

V.I.S., Chomutov (Marie Hánová), Smíšený pěvecký sbor Vaganti, Český Krumlov (Šárka Kodýmová), Komorní sbor Rudolfiiinum, České Budějovice (Marie Bauerová), Pěvecký sbor Gymnázia Benešov (Eva Nová), Musicomania, Brno (Soňa Cupáková), Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Ostrava-Zábřeh (Petr Palička), Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Frýdlant nad Ostravicí (Jan Lukša), Smíšený pěvecký sbor Gybon, Hradec Králové (Jaromír Schejbal)

Ve druhé kategorii byl dále vybrán komorní sbor Sextet+, který se ale Opava cantat nemůže zúčastnit. Odborná rada pro středoškolský sborový zpěv NIPOS-ARTAMA mu udělila výjimku a umožnila mu, jako hostu, vystoupit na Gymnasia cantant 2009.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)