Projekt Monochord

Vážení přátelé, s přáním všeho dobrého v Novém roce přicházíme s novou komplexnější nabídkou práce s hlasem, pohybem a zpěvem. Rádi představujeme nový projekt alikvotního festivalu - první mezinárodní školu alikvotního zpěvu u nás s názvem MONOCHORD, jejíž lektoři se Vám představí 13.-15.2.2009 v Novoměstské radnici.



Radka Šindlerová, středa 4. února 2009
Magazín > Sborový život

MONOCHORD nabízí systematickou cílenou práci s hlasem a alikvotními technikami v širších souvislostech rytmu těla a vesmírného chvění. Muzikoterapie, hra na lyru, hrdelní zpěv, mysterijní hudba a vizualizace hudebních intervalů jsou dalšími doplňujícími předměty.

Lektoři prvního ročníku jsou: Wolfgang Saus (DE), Claudiha Gayatri Matussek (DE), Lothar Berger (DE), Kiva (Kanada), Hosoo&Transmongolia (Mongolsko), Vlastislav Matoušek, Jan Braunstein, Lucie Koderová, Veronika Čechová.

Frekvence jednotlivých výuk proběhne vždy jeden víkend v měsíci v Praze. První únorové a březnové setkání bude mít formu náboru nových zájemců o studium. Zveme všechny nováčky, ostřílené zpěváky i zvědavce. Šanci vstoupit do školy mají nyní všichni, i ti, kteří s alikvotním zpěvem ještě nepřišli do styku. Po únorovém víkendu (27.-29.3.) se brány školy až do prosince 2009 uzavřou. Těm, kteří již alikvotně zpívají nabízíme rychlý rozvoj všech alikvotních technik včetně hrdelního zpěvu, žádné další nové začátky. Všem nabízíme zajímavé intenzivní studium, podporu nejlepších festivalových interpretů a lektorů, úzké propojení s alikvotním festivalem formou několika vystoupení a volného vstupu na všechny koncerty, každotýdenní setkání a práci skupiny s kanadskou alikvotní zpěvačkou Kivou, která podpoří každého studenta v domácím alikvotním drilu :-) a nabídne další improvizační program.

Program celého projektu je následující:

13.2. 2009 v 18:00 (Novoměstská radnice, Karlovo nám. 1/23, P-1) - volně přístupný hudebně-přednáškový podvečer "Hudební mystéria antického Řecka a hudba sfér v běhu času"

14.-15.2. od 11:00 - nabízíme všem zájemcům možnost poznat tajemství hudby, alikvotní zpěv a staré antické myslitele v několika volně přístupných workshopech: 1) Hudební souvislosti v rytmech platónského roku, 2) Meditace dechu a mysterium času v hudbě, 3) Alikvotní zpěv pro začátečníky I.,II.

Více informací o škole,předmětech a profily jednotlivých lektorů naleznete na festivalovém webu www.alikvotnifestival.cz. Dotazy zodpovíme na tel. 724020336, přihlášky zasílejte na e-mail sindlerova@gema.cz

Termíny alikvotních festivalů pro rok 2009: Nové Hrady – 9.-12.7.2009 (Novohradské Znění), Praha – 4.- 6.9.2009 (Pražské Znění).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)