Vánoce na zámku a podzámčí v Pardubicích

Komorní sbor CONTINUO Pardubice zakončil rok 2008 vánočními koncerty pod názvem Vánoce na zámku a podzámčí v Pardubicích.



Vlastislav Novák, čtvrtek 8. ledna 2009
Magazín > Sborový život

Uvedl na nich "Missu pastoralis" skladatele F.X. Brixyho, barokní pastorelu "Hej, hej, jeden i druhej" skladatele a východočeského rodáka T. N. Koutníka a další koledy a barokní pastorely z Evropy a z Čech. Koncerty se konaly 14. 12. v Husově sboru, společně se sborem ORFEUS Pardubice, v rytířských sálech pardubického zámku 16.12. a dvakrát 21. prosince v provedení sboru ORFEUS. Tyto dva sbory spolu již dlouhodobě spolupracují, zejména při charitativních koncertech pro dětské domovy a Krajskou nemocnici v Pardubicích.

V sólových partech bylo dvojí obsazení - 16. 12. profesionální kvarteto v čele s paní Alenou Miro - soprán (sólistka Státní opery Praha), a bývalými absolventy pěveckého oddělení pardubické konzervatoře - Markétou Štefanikovou, Alexandrem Nehněvajsou a Lubošem Janhubou.

Ostatní koncerty byly obsazeny sólisty z obou sborů - Alenou Mejstříkovou, Irenou Novákovou, Josefem Línkem (dirigent sboru ORFEUS), Miroslavem Baťou a Martinem Neuwirthem. Na varhany hráli Prof. Václav Uhlíř a M. Křenková za doprovodu smyčcového kvarteta pardubické konzervatoře s primáriusem Prof. Kuchválkem.

Nastudovaný program byl na vysoké úrovni a všechny koncerty se těšily vynikající účasti pardubického publika a byly vyprodány. Při tak vysokém počtu vánočních koncertů v tomto městě (např. 16. 12. to bylo 6 koncertů ve všech pardubických sálech a kostelích) je takováto účast veřejnosti nevídaná.

Jménem zpěváků a všech učínkujících sborů CONTINUO a ORFEUS Pardubice přejeme všem ostatním pěvcům, kteří jsou členy Unie ČPS hodně pohody a radosti z krásné muziky, soudržnosti,vzájemné spolupráce a k tomu pevné zdraví všem!!!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)