Ondrášek na vítězné vlně

Další cenné vítězství (již páté v řadě) zaznamenal novojičínský sbor ZUŠ ONDRÁŠEK uplynulý víkend 3. až 5. října ve francouzském Abbeville na Mezinárodním festivalu duchovní hudby PICARDIE 2008. Přestože ve Francii po celý víkend vládlo chladné a deštivé počasí, Ondráškům pršelo z nebe štěstí.



Josef Zajíček, čtvrtek 30. října 2008
Magazín > Sborový život

V konkurenci šesti renomovaných těles z Norska, Holandska, Srbska, Polska, Slovenska a Česka vyzpívali novojičínští pěvci absolutní prvenství s dodatkem "á l´unamité", což volně přeloženo znaméná "jednomyslně potvrzené". Tento úspěch je o to cennější, že se soutěže zúčastnilo 40 nejmladších členů koncertního sboru a pro

mnohé děti to byla první mezinárodní zkušenost. Navíc Ondrášek byl nejmladším ze všech účastníků.

Výsledky novojičínského sboru nejsou však něčím náhodným. Z dlouhodobého hlediska prožívá současný Ondrášek nejúspěšnější období v celé své čtyřicetileté historii. Od podzimu 2007 Ondrášci triumfovali na Maltě (listopad 2007), na festivalu Canti Veris v Praze - cena Grand Prix (únor 2008), ve švýcarském Montreux - cena EXCELLENT(březen 2008), zvítězili v Bratislavském PENTHATLONU o nejvšestrannější sbor a konečně 1. cena z francouzského Abbeville z října 2008.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)