Permoník okouzlil účastníky semináře

Ve dnech 7.–9. března 2008 se uskutečnil v Karviné akreditovaný kurz Klubu sbormistrů pořádaný NIPOS-ARTAMA ve spolupráci s Dětským a mládežnickým sborovým studiem Permoník. Seminaristé nahlédli do zákulisí jedinečné sborové školy, která se svými četnými přípravnými odděleními a jedním oddělením koncertním patří k největším v České republice a svou uměleckou kvalitou se řadí ke špičkovým evropským souborům.



Barbora Novotná, sobota 5. dubna 2008
Magazín > Sborový život

Lektoři Eva Šeinerová, Martina Juríková, Stanislava Burešová, Karina Grimová, Radka Petrásková, Klement Slowioczek a Daniela Svitáková svými přednáškami a ukázkami práce s dětmi seminaristy zaujali a přinesli jim nejednu inspiraci a povzbuzení pro další činnost v oboru. Účastníci semináře dostali také příležitost prostudovat rozsáhlý notový archiv Permoníku a v sobotu večer vyposlechli koncert "Vlak do Chattanoogy aneb jak Permoník neznáte", při kterém děti, zpívající s obrovskou chutí a nadšením, ukázaly své pěvecké i herecké dovednosti. Koncert plný filmových písní a muzikálových melodií byl velmi dobře přijat. Odborné publikum potvrdilo správnost rozhodnutí vybrat toto představení pro ústřední kolo XVIII. Celostátní přehlídky školních dětských pěveckých sborů v Pardubicích. Pohostinnost a organizace semináře byla díky Permoníku, Krajskému středisku volného času Juventus, rodičům dětí a vlídnému přijetí v prostorách ZUŠ Bedřicha Smetany paní zástupkyní Zdeňkou Brodovou výborná. Děkujeme!

Všechny zájemce o další seminář zveme na Letní týdenní setkání Klubu sbormistrů, které se uskuteční v Šumperku v termínu 6. � 13. července 2008 ve spolupráci s Šumperským dětským sborem, více informací naleznete na www.nipos-mk.cz/detske-sbory.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)