Na zámku Štěkeň se opět zpívalo, hrálo a hodovalo

V úterý 13. 11. 2007 v podvečer tam vyvrcholil festival Spilkovo hudební léto 2007 koncertem, který je letos již 11. v řadě setkání pořádaných městysem Štěkeň a byl věnován právě 130. výročí narození skladatele, dirigenta, sbormistra a organizátora hudebního života na počátku 20. století, Františku Spilkovi.



František Zumr, středa 21. listopadu 2007
Magazín > Sborový život

Jemu vděčí za svůj vznik a činnost řada hudebních těles (Pěvecké sdružení pražských učitelů, Pěvecké sdružení pražských učitelek, Pražský pěvecký sbor Smetana, pěvecký sbor Škroup, učitelské kvarteto Máj atd.). To vše bylo připomenuto na předposledním koncertu tohoto festivalu – žijící studentkou F. Spilky na Pražské konzervatoři s. Cyrilou, J. Jedličkou z PPSS a F. Zumrem z PSPU, (posledním letošním koncertem bude vánoční koncert 14. 12.).

O hudbu a zpěv se postaral smíšený pěvecký sbor Svatobor Sušice, který pod vedením dirigenta J. Baierleho uvedl na scénu několik svých sólistů v písních F. Spilky, J. B. Foerstera, J. Bezděka, A. Vivaldiho a A. P. Borodina, hlavně ale zahrál a zazpíval sborové scény z muzikálu Z. Petra a I. Fischera Pan Pickvick. Zcela zaplněný zámecký sál obyvateli městyse Štěkeň a širokého okolí Strakonic obdivoval nejen pěvecký, herecký, ale i režijní potenciál tohoto sboru. Hodokvas po tomto obdivuhodném výkonu připravily řádové sestry Congregace Jesu, které nyní tento zámek spravují a uvádějí jako ubytovací zařízení a kulturní centrum v život.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)