Jubileum Milana Slavického

Hudební skladatel, ale také dlouholetý hudební režisér, pedagog a muzikolog Milan Slavický dnes slaví své šedesáté narozeniny.



-cs-, pondělí 7. května 2007
Magazín > Sborový život

Milan Slavický

musica.cz

Vedle množství orchestrálních a komorních skladeb je také autorem děl vokálních. Patří mezi ně komorní kantáta Kazatel, cyklus písniček pro dětský sbor a kytaru Jarní náhrdelník a Kyvadlo času pro smíšený sbor a instrumentální soubor z let sedmdesátých či Regina coeli pro dětský nebo dívčí sbor z roku 1999. V roce 2005 byla na abonentním koncertě České filharmonie uvedena pod taktovkou Jiřího Bělohlávka premiéra jeho Requiem pro mezzosoprán, baryton, sbor a orchestru, který skladatel věnoval památce svého otce, Klementa Slavického, který byl rovněž hudebním skladatelem.

Milan Slavický se narodil 7. května 1947 v Praze, vystudoval hudební vědu, skladbu u Jana Kapra (JAMU) a hudební teorii u Karla Janečka a Karla Risingera. Působil jako hudební režisér v gramofonové firmě Supraphon, jako rozhlasový dramaturg a v osmdesátých letech jako skladatel, režisér a publicista na volné noze. Vyučuje skladbu na hudební fakultě AMU a analytické předměty a seminář hudby 20. století na filosofické fakultě Univerzity Karlovy. Je často zván k pohostinským přednáškám a referátům na konferencích u nás i v zahraničí, je také vyhledávaným odborným publicistou.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)