E.I.T. VOICES

dívčí sbor • Černošice


založen v roce 2011

zřizovatel E.I.T. VOICES o.s.



Umělecké vedení

Lukáš Prchal

hlavní sbormistr

Kronika sboru



2011

říjen

Osm zpívajících holek, to je E.I.T.

Rozhovor paní Paličkové z Našeho regionu se členkami sboru E.I.T. Voices.


Všem je mezi 13 a 16 lety, žijí v Černošicích, Dobřichovicích a Karlíku, vede je sbormistr Vladimír Lieberzeit a od dubna působí v našem okolí. Zkrátka osm zpívajících holek – a říkají si E.I.T. Voices.
Diváci měli možnost slyšet je třeba na černošickém Jazzovém festivalu, v parku Berounka před příjezdem císaře Karla IV. nebo v Národní galerii v Praze během Muzejní noci. Ostatně dívky zpívaly už odmala, chodily totiž do černošického sboru Chorus Angelus.
_ Jak dlouho jste ve sboru zpívaly?
Všechny asi deset let. Poslední dva roky jsme v tomhle složení zpívaly už v rámci Chorus Angelus. _ To jste se samy rozhodly, že odejdete, nebo jste musely skončit kvůli věku?
Vyplynulo to nějak samo. Všechny jsme cítily, že chceme dál zpívat, bylo nám líto zpěv úplně opustit. Chtěly jsme také využít své zkušenosti ze sboru, a tak jsme si založily E.I.T.
_ Co ta zkratka vlastně znamená?
To je takový vtípek. Název jsme dlouho hledaly, v rámci Chorus jsme si říkaly Noha, ale to se nám nezdálo. Tak jsme si řekly: je nás osm, anglicky eight, budeme se tedy jmenovat takhle, ale zjednodušili jsme to na E.I.T. Voices. Vyslovuje se to „ejt“.
_ Jste jenom holky, nechtěly jste, aby s vámi zpíval i nějaký kluk?
O tom jsme neuvažovaly… Vlastně sbormistr je chlap.
_ Jaký repertoár zpíváte? Máte něco oblíbeného?
To se ani nedá říct. Snažíme se repertoár přizpůsobit, abychom to všechny zazpívaly. Zpíváme to, co se nám líbí, takže spíš jde o konkrétní písničky než o žánr. Zpívaly jsme třeba jazzové písně na jazzovém festivalu, na začátku června jsme zase nacvičily středověké písně kvůli královskému průvodu.
_ Jak často musíte zkoušet? Je to náročné?
Všechny chodíme do školy v Praze, takže se scházíme jednou týdně tam, je to pro nás jednodušší. Zkoušíme v kostele sv. Nastala na Starém Městě pražském, v márnici. Je to zkušebna více souborů. Pak máme ještě občas mimořádné zkoušky před akcí.
_ A co vás letos ještě čeká?
Program máme plný vlastně až do konce roku, ale určitě ještě něco přibude. V létě budeme mít také soustředění. Snažíme se vystupovat v regionu, na místních akcích a v okolí, chceme se podílet na místní kultuře.
Lucie Paličková



2011

říjen

E.I.T. (Voices) startuje pěveckou a uměleckou kariéru.

Dovolujeme si seznámit dolnopoberounské P. T. publikum, že v březnu letošního roku vznikl nový soubor E.I.T. Založila si jej děvčata, která již odrostla dětskému pěveckému sboru Chorus Angelus, kde působila cca 10 let. Dívky nechtějí pověsit zpěv na hřebík, ale naopak se rozhodly postavit na vlastní nohy a využít všech svých pěveckých a hudebních znalostí, dovedností a zkušeností a dále pokračovat v pěvecké kariéře.
E.I.T. (Voices) je osmičlenná dívčí vokální skupina, pod vedením sbormistra Vladimíra Lieberzeita.
Soubor není žánrově vyhraněn a ve svém repertoáru má skladby od gotiky až po současnost včetně jazzu, popu a dalších moderních hudebních směrů. Sbor se zaměřuje na provedení a capella, nebrání se však spolupráci s dalšími doprovodnými hudebníky a tělesy.
E.I.T. pořádá jak samostatná vystoupení, tak spolupracuje i s dalšími sbory – např. s Chrámovým sborem svatého Ducha, se smíšeným pěveckým sborem Mikrochor, s voicebandem Brécy.
Podílí se na různých hudebních projektech Lukáše Prchala a Karla Louly, např. Mandelbrotovy kostičky. Rovněž připravuje akce v různých koutech Čech i v zahraničí.
Domovem E.I.T. je osa od Černošic po Řevnice.
Srdečně Vás zveme na všechny naše programy a těšíme se na setkání.



2011

říjen

E.I.T. Voices zvládly premiéru na výbornou.

V rámci letošního jazzového festivalu v černošickém Club Kině vystoupil ve středu 18. 5. vedle dětského pěveckého sboru Chorus Angelus a radotínského gymnaziálního sboru Columbella i zbrusu nový dívčí vokální soubor E.I.T. Voices. Nemohu napsat nic jiného než že soubor při své černošické premiéře uspěl na výbornou. Club Kino bylo plné, atmosféra příjemná a celý jazzový blok se vydařil.
Přejeme E.I.T. Voices hodně úspěchů do další práce a děkujeme všem, kteří nám pomohli celou akci v krátké době připravit a realizovat.



2011

říjen

E. I. T. Voices předskočily Vlasy.

Mladému dívčímu souboru E. I. T. Voices bylo potěšením zúčastnit se v neděli 28. 8. jako předkapela koncertního provedení muzikálu Vlasy v podání souboru Hair Company Prague.
Půlhodinka na nádvoří zámku v Dobřichovicích s E. I. T. Voices a skladbami ze 60. let (například Lion Slleeps Tonight původně od The Tokens nebo California Dreamin' od The Mammas and The Pappas) naladila a rozehřála publikum, povětšinou oblečené v stylových kostýmech a tím připravila půdu pro následující muzikálovou „pecku“.
Všichni jsme si poslední teplý prázdninový víkendový večer užili, a musíme říci, že se nám to velmi líbilo.
Za vše mluví fotografie a je jen škoda, že je nelze doplnit o zvukový záznam.
Děkujeme všem našim příznivcům a přátelům za podporu a věříme, že se opět setkáme při nějaké pěkné kulturní akci v regionu Dolní Poberouní.



2011

Sbor byl založen roku 2011.



2011

Lukáš Prchal zahájil činnost jako hlavní sbormistr



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)