Podzimní CANTUS na světě!

Minulý týden přišlo do Vašich poštovních schránek podzimní číslo časopisu CANTUS. Z jeho titulní stránky na vás přísně shlíží skladatelka Ivana Loudová, která poskytla naší redaktorce Jaroslavě Mackové zajímavý rozhovor.



-cs-, neděle 8. října 2006
Magazín > Zprávičky

Cantus 3/2006

Spoustu zajímavého čtení však přinášejí i ostatní rubriky. Hlavním příspěvkem ve Sborových festivalech je komponovaná reportáž o vynikající české účasti na světové sborové olympiádě v Číně. Sbormistr Michal Hájek pro nás připravil svižnou reportáž z obrovského festivalu Europa cantat, který se letos konal v Mohuči. Devětačtyřicátý Festival sborového umění v Jihlavě přibližuje jeho pravidelný účastník Jiří Fuchs, Jiří Kolář referuje o stále výborném pardubickém IFASu.

V pravidelných seriálových rubrikách najdete dokončení průvodce liturgickým rokem (Bohuslav Korejs), třetí část historického seriálu věnovanou tentokrát českému mužskému čtverozpěvu a studii o životě a díle v příštím roce jubilujícího Václava Trojana (Stanislav Pecháček). Na životní výročí Josefa Bohuslava Foerstra upozorňuje přepis poutavého projevu skladatele Jana Hanuše, jehož úmrtní den si tak rovněž připomínáme.

Rubrika Informatorium přináší zajímavý článek ředitelky sdružení ProCulture Marty Smolíkové, který se věnuje srovnání již delší dobu existujícího zákona o sportu a letos nově schváleného zákona o kultuře. O úvodní osobní zamyšlení jsme tentokrát požádali oblíbeného skladatele a pedagoga Jiřího Laburdu.

Tolik namátkou z nového čísla časopisu, který Vám tentokrát přináší celých šedesát stran v novém formátu, celkem třiapadesát článků, řadu obrázků a samozřejmě notovou přílohu, určenou tentokrát pro dětské sbory (Ivana Loudová: výběr z kantáty Mudrosloví). V čísle najdete vložený také anketní lístek, v němž se Vás ptáme na Váš názor na současnou podobu časopisu. Budeme rádi, když nám vyplněný lístek pošlete na naši adresu Unie českých pěveckých sborů, Masarykovo nábřeží 16, 100 00 Praha 1. Prvních deset z vás odměníme.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)