Polská národnostní menšina v Karviné

V červnu, kdy se v Karviné na náměstí konala akce Prolínání kultur aneb Známe se navzájem, získal smíšený pěvecký sbor Dźwięk v Olomouci na XXXIV. mezinárodním festivalu pěveckých sborů bronzovou medaili v kategorii lidové písně – na Svátcích písni v soutěži Mundi Cantat Karvinou letos reprezentoval polskou národnostní menšinu.



Ksenia Stuchlik, sobota 16. září 2006
Magazín > Sborový život

Sbor působí od roku 1928. Pracuje při místní skupině Polského kulturně-osvětového svazu v Karviné-Ráji pod vedením prof. Haliny Goniewicz-Urbaś a Mgr. Jolanty Malinka. (Další informace můžete získat na adrese: www.arsmusica.cz/chory/dzwiek.)

Soutěže se zúčastnilo celkem 184 sborů (7 384 účastníků). Absolutním vítězem se stal „BOYS' CHOIR DAGIELIS Šiauliai“ (LT). Soubory soutěžily v 7 kategoriích s povinnou skladbou a 18 bez povinné skladby. Polský soubor v soutěži předvedl se sbormistryní Goniewicz-Urbaś tři české skladby (Tolita toten, Okolo Hradišča, Prší, prší) a tři polské (Koziery, Oj, nasi jadą, Na Istebnym zakazali). Ve stejné kategorii zpívaly soubory z 5 států. Této soutěže se Dźwięk zúčastnil již třikrát.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)