Výsledky 1. ročníku skladatelské soutěže Gymnasia cantant

Do 1. ročníku národní skladatelské soutěže na tvorbu sborových skladeb pro smíšené gymnaziální sbory bylo zasláno anonymně pod hesly celkem 17 sborových skladeb nebo cyklů.



-cs-, sobota 15. dubna 2006
Magazín > Zprávičky

Ilustrační obrázek.

Porota ve složení prof. Vladimír Tichý, CSc., doc. Eduard Douša, Ph.D., prof. PaedDr. Jiří Kolář a Mgr. Roman Michálek, Ph.D. rozhodla po diskusi udělit tato ocenění: 1. cena – Jiří Teml: Sapientia (cyklus na latinské moudrousti); 2. cena – Zdeněk Lukáš: Dona nobis pacem; 3. cena – Jiří Churáček: Oddavky.

Dále byly uděleny zvláštní ceny těmto skladbám: Ondřej Kyas: Ave Maria, Jiří Laburda: Hezká Andulka a Čestné uznání skladbě Jana Vičara K horám (cyklus skladeb na moravské lidové motivy).

Oceněné skladby budou publikovány v plánované ediční řadě GC a provedeny v průběhu následujícího ročníku této přehlídky. Porota doporučuje zařadit do této publikace ještě skladbu „Agnus Dei“ ze Dvou duchovních skladeb Jaroslava Herdena a skladbu Pavla Jurkoviče „Cracovia civitas“.

V závěru svého jednání porota konstatovala, že umělecká úroveň soutěžních skladeb, představujících obsahově velice pestrou a zajímavou nabídku, byla vesměs velmi dobrá. Pro příští ročník navrhuje vyhlašovatelům soutěže zohlednit zvláštní cenou dílo skladatele do 35 let.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)