Severáček triumfoval v Aténách

Přibližně dvanáct set diváků aplaudovalo ve vynikajícím athénském koncertním sále Megaron Mousikis čtvrtečnímu koncertu libereckého dětského sboru Severáček. Jeho Jarní koncert pořádalo Velvyslanectví České republiky pod záštitou Radnice města Atény. Výtěžek z akce bude věnován na stavbu první dětské onkologické nemocnice v Řecku Nadaci „ELPIDA“ („NADĚJE“), Nadace přátel dětí s rakovinou.



-cs-, neděle 26. března 2006
Magazín > Sborový život

Veřejná generální zkouška právě skončila, sbormistr Petr Pálka si podává ruku s řeckým skladatelem Leo Cottakisem. (zdroj: www.severacek.cz)

Vrcholem večera byla světová premiéra patnáctiminutové skladba řeckého skladatele Leo Cottakise Půlnoční modlitba. Skladba vznikla v úzké spolupráci skladatele se Severáčkem, je věnována dětem na celém světě. Kromě tohoto díla však Severáček předvedl i skladby významných českých hudebních skladatelů (A. Dvořáka, B. Smetany, B. Martinů, P. Ebena, O. Máchy, Z. Lukáše aj.). Po koncertě se dlouho do noci konala recepce, která se nesla ve velmi přátelské atmosféře, liberečtí zpěváčci i jejich diváci spolu zpívali, povídali a celý večer prožili v nádherné atmosféře překrásného kulturního zážitku. Přejme libereckým zpívajícím dětem i jejich sbormistrům, Silvii a Petru Pálkovi, mnoho dalších úspěchů u nás i ve světě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)