Víkend plný hudby

V sobotu 26. dubna 2003 se zpívající Jiskřička vypravila na festivalové setkání pěveckých sborů „Jaro se otvírá“ do podkrušnohorského Mostu. Tato přehlídka umění sborového zpěvu byla přístupná všem pěveckým tělesům, jedinou podmínkou účasti na festivalu byla interpretace jedné skladby Zdeňka Lukáše v programovém vystoupení sboru.



Eva Kováříková, čtvrtek 22. května 2003
Magazín > Sborový život

Ilustrační obrázek.

Tentokrát se neudělovalo zlato, stříbro ani bronz. Byla to oslava jara hudbou a zpěvem, setkání nadšenců sborového umění. Představila se zde celá plejáda sborů v bohaté zvukové barvě i různorodosti přednesu.

Nezapomenutelným zážitkem pro děti bylo i setkání se skladatelem Zdeňkem Lukášem, mimořádnou skladatelskou osobností, která zasvětila velkou část svého díla vokální hudbě a právě v letošním roce oslaví životní jubileum 75 let.

Dopravu dětí do Mostu zajistil sponzorsky výrobní náměstek SSŽ pan Leopold Stejskal s milým řidičem autobusu panem Josef Myslivečkem, kterého si děti velmi oblíbily a patří již neodmyslitelně k našim uměleckým výletům. Oběma příznivcům našeho sboru srdečně děkujeme.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)