XI. ročník setkání mužských pěveckých sborů

Od roku 1994 se každoročně setkávají moravské mužské pěvecké sbory na festivalu, na kterém chtějí připomenout umělecké kvality sborové tvorby a jejího významu pro rozvoj společenského a kulturního života. Festival není jen zajímavý pro posluchače, ale i pro účinkující, protože mohou srovnávat uměleckou úroveň jednotlivých souborů, inspirovat se a vyměňovat si zkušenosti.



Hana Marková, pondělí 10. října 2005
Magazín > Sborový život

Festival se během desetileté působnosti konal na různých místech Moravy (Ostrava, Olomouc, Rožnov p.R.). Letošní ročník organizačně zajišťuje mužský pěvecký sbor Beseda ve spolupráci z Kulturním zařízením města Valašského Meziříčí. Setkání se uskuteční v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Valašském Meziříčí 22. října 2005 a bude zaměřen na duchovní sborovou hudbu s ekumenickým zaměřením repertoáru. Posluchači uslyší mimo jiné skladby Leoše Janáčka, P. J. Kučery, J. B. Foerstra, B. Smetany, S. Rachmaninova a dalších českých i světových skladatelů v provedení sborů Lumír ze Vsetína, Besedy z Valašského Meziříčí, Nešvery z Olomouce, Pěveckého sdružení severomoravských učitelů ze Zábřehu na Moravě, Orlice z Prostějova, Vítkovice z Ostravy, Mužského moravského pěveckého sdružení z Olomouce a CANTIKA NOVA SECUNDA (Mládežnického mužského sboru Gymnázia Jána Boska ) z Šaštína-Strážů ze Slovenské republiky.

Protože festival svým významem přesahuje hranice našeho regionu, převzalo záštitu nad touto akcí Město Valašské Meziříčí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)