Vocalissimo - první setkání smíšeného sboru evropské mládeže

Idea založení velkého pěveckého sboru, jehož členy by se stali studenti z různých zemí Evropy, vznikla na podzim roku 2002 při setkání zástupců gymnázií z Prahy, Freistadtu (Rakousko) a Pasova (Německo).



Jan Popelka, pondělí 10. března 2003
Magazín > Sborový život

Vocalissimo

Jiří Růžička / Vocalissimo

První setkání členů tohoto sboru se uskuteční ve dnech 27.–30. března 2003 v Praze. Hostitelem sboru bude Gymnázium Jana Keplera. Celé setkání je koncipováno jako velký hudební ateliér, jehož součástí budou tři hudební dílny, v nichž se budou jejich účastníci v mezinárodních týmech pod vedením zkušených sbormistrů z Čech, Německa a Rakouska seznamovat s národní tradicí v hudbě jednotlivých zemí. Kromě toho pak bude probíhat v souladu s hlavním posláním vznikajícího tělesa příprava repertoáru na Světovou olympiádu, který bude mimo jiné zahrnovat díla Antonína Dvořáka, Antona Brucknera a Carla Orffa.

Vyvrcholením pražského setkání sboru bude slavnostní koncert, který se bude konat v sobotu 29. 3. 2003 v 19.00 v kostele sv. Salvátora v Dušní ulici. Na tomto koncertu se krátce představí jednotlivé gymnaziální sbory, dále bude prezentován výsledek práce v hudebních dílnách a na závěr bude uvedena i část společného repertoáru připravovaného pro vystoupení na Světové olympiádě. Předpokládáme, že při této příležitosti jako hosté vystoupí i další studentské soubory.

Organizátory pražského setkání jsou Gymnázium Jana Keplera, Unie českých pěveckých sborů a Společnost pro aktivní výchovnou prevenci ve spolupráci s Městskou částí Prahy 6, firmou Eurest a nakladatelstvím Bärenreiter.

Záštitu nad prvním setkáním smíšeného sboru evropské mládeže Vocalissimo převzal primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)