Slavnostní mši k výročí svatoludmilské baziliky doprovodí dětské scholy

Pátý ročník Janušova festivalu dětských chrámových sborů a schol se letos bude konat 25. listopadu 2023 v aule Arcibiskupského gymnázia v Praze.



Jiří Bartoš, pátek 24. listopadu 2023
Magazín > Sborový život

Pozvánka Janušův festival

Janušův festival / Janušův festival

Přijměte prosím pozvání na další ročník Janušova festivalu, který se uskuteční v sobotu 25. listopadu 2023 od 10 hodin v aule pražského Arcibiskupského gymnázia (roh náměstí Míru a Korunní ulice). Letos je kromě pražské arcidiecéze zastoupena také českobudějovická a královéhradecká diecéze, jednotlivé scholy vystoupí během dopolední přehlídkové části. Součástí odpoledního programu je také vystoupení Michaela Pospíšila (* 1962), který se se svým komorním souborem Ritornello zaměřuje především na interpretaci barokní hudby, a to nejen duchovní; využívá přitom rovněž historické nástroje nebo jejich věrné repliky, ale i původní pěvecké techniky. Festival se koná pod záštitou Mons. Jana Graubnera, arcibiskupa pražského a primase českého.

Zúčastněné scholy pak na závěr festivalu svým zpěvem již tradičně doprovodí mši sv. v bazilice sv. Ludmily, a protože na den konání festivalu připadá výročí 135 let od položení základního kamene kostela v roce 1888, bude se jednat o bohoslužbu slavnostní. Ještě předtím se mohou zájemci z řad veřejnosti od 14 hod. zúčastnit komentované prohlídky kostela s odborným výkladem historika a kulturního publicisty Michaela Soukupa.

Letošní ročník provází nové logo festivalu, jehož autorem je Vratislav Poppr. Podrobné informace o programu festivalu najdete na http://www.janusuv-festival.cz/.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)