Blíží se 7. ročník Musica Orbis Prague Choir Festival

Musica Orbis Prague Choir Festival není nováčkem, ale spíše čerstvou tváří na scéně mezinárodních festivalů pro amatérské sbory. Festival proběhne od 27. června do 1. července 2019 a jde o samostatný sborový projekt navazující na úspěšný hudební cyklus Musica Orbis, který oslaví již 7. ročník.



The Prague Concert Co. / PR článek, pondělí 17. prosince 2018
Magazín > Zprávičky

Musica Orbis

Musica Orbis / archiv festivalu

Festival nabídne soutěžní i nesoutěžní kategorie, sbory se také mohou zapojit do workshopů s renomovanými hudebníky a hudebními pedagogy.

Uměleckým ředitelem je Mgr. Jaroslav Brych, současný dirigent Kühnova smíšeného sboru, který je znám i ze svého angažmá v Pražském filharmonickém sboru. V mezinárodní porotě zasednou za Českou republiku sbormistři PhDr. Luboš Hána, organizátor sborového festivalu Jirkovský písňovar a sbormistr pěveckého sboru Ventilky Jirkov a MgA. Michal Hájek, vítěz prestižní mezinárodní soutěže sbormistrů, pořádané Evropskou sborovou asociací Europa Cantat. Rakousko bude reprezentovat Ph.D. Jürgen Partaj, dlouholetý předseda poroty vyhlášeného festivalu Summa Cum Laude ve Vídni a umělecký vedoucí sboru Neue Wiener Stimmen. Za Slovensko zasedne v porotě Mgr.Art. Janka Rychlá, umělecká vedoucí Pressburger Singers a pedagožka na VŠMU v Bratislavě.

Festival organizuje profesionální tým agentury The Prague Concert Co., která se věnuje pořádání koncertních turné pro zahraniční hudebníky v regionu střední Evropy již od roku 1994.

Pokud vás Musica Orbis Prague Choir Festival zaujal a rádi byste se jej se svým sborem zúčastnili, neváhejte zavítat na www.musicaorbis.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)