Ondrášek si ze svého japonského turné přivezl úspěchy

Ondrášek novojičínský sbor Základní umělecké školy se vrátil ze čtrnáctidenního turné po Japonsku. Ve dnech 23. července až 5. srpna navštívil náš sbor Tokio, Odawaru, Kjóto a řadu dalších míst na ostrově Honšú.

Hlavním cílem Ondrášku byl mezinárodní sborový festival v Tokiu (Tokyo International Choir Competition), kterého se zúčastnilo více jak 50 sborů světové úrovně. V této tvrdé konkurenci se novojičínští neztratili a ze dvou kategorií (mládežnické sbory a současná hudba) si přivážejí dvě zlatá pásma.



Josef Zajíček, pondělí 20. srpna 2018
Magazín > Sborový život

Turné nebylo jen o zpěvu, ale i objevování tradiční kultury Japonska

Svatoslava Lenartová / Ondrášek

Druhým vrcholem cesty Ondrášků byla návštěva partnerského sboru v Odawaře, se kterým Ondrášky pojí více než 20leté přátelství. Japonskému publiku se Ondrášci představili společně s domácím sborem na jubilejním koncertě u příležitosti 55. výročí založení odawarského sboru. Koncert byl koncipován jako setkání tří kultur – japonské, české a baskické, přičemž v samotném finále Ondrášci vystoupili pod taktovkou světoznámého baskického skladatele a dirigenta Xabiera Sarasoly. Koncertu se zúčastnil také velvyslanec České republiky v Japonsku pan Tomáš Dub, který pozdravil odawarské publikum a Ondrášky.

Pobyt Ondrášků v Japonsku byl obzvláštněn mnoha krásnými výlety. Ondrášci navštívili turisticky atraktivní místa v městech Nikkó, Kamakura, Tokio, Hakone, Kjóto a Nara aby tak mohli obdivovat přírodní a kulturní bohatství Japonska.

Návštěva v Japonsku bude jistě patřit k významným okamžikům ve více než 50leté historii sboru.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří naši cestu podpořili, velké díky patří městu Nový Jičín, Základní umělecké škole Nový Jičín a Moravskoslezskému kraji.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)