Pražský filharmonický sbor na letních festivalech v Rakousku a Švýcarsku

Pražský filharmonický sbor bude opět letos v létě žít intenzívně hudbou. Na festivale ve švýcarském St. Gallen se bude podílet na koncertním provedení málo známé opery Giacoma Pucciniho Edgar z roku 1889.



TZ, středa 4. července 2018
Magazín > Zprávičky

Opera Carmen na Jezerní scéně Bregenzského festivalu

Karl Forster / Bregenzer Festspiele

V Čechách tato opera zazněla vůbec poprvé až v roce 2010 zásluhou Divadla F. X. Šaldy v Liberci. V St. Gallen se PFS připojí k tamějšímu symfonickému orchestru pod taktovkou britského dirigenta Leo Hussaina (sedm večerů 29. 6. – 13. 7. 2018). Na festivale v Bregenzu vystoupí PFS na slavné Jezerní scéně v inscenaci Bizetovy opery Carmen (29 představení od 19. 7. do 20. 8. 2018) v nastudování dánského režiséra Kaspera Holtena a italského dirigenta Paola Carignaniho a ve Festivalovém domě v provedení opery Beatrice Cenci od Bertholda Goldschmidta (tři představení 18. – 30. 7. 2018) v nastudování německých umělců, dirigenta Johannese Debuse a režiséra Johanesse Eratha.

PFS se letos rovněž připojuje k oslavám 100. výročí založení republiky. Vedle několika koncertů v rámci projektu Ministerstva kultury České republiky 1918–2018 vzdá hold tomuto výročí Dvořákovou kantátou Te Deum, kterou spolu s Vídeňskými symfoniky a za řízení kolumbijsko-rakouského dirigenta Andrése Orozco-Estrady provede ve Festivalovém domě v Bregenzu 23. 7. 2018.

Pražský filharmonický sbor má za sebou čtyřiaosmdesátiletou historii, vystupuje s prestižními tělesy a dirigenty mezinárodní hudební scény a patří mezi nejvyhledávanější evropské profesionální pěvecké sbory. Hlavním sbormistrem Pražského filharmonického sboru je od roku 2007 Lukáš Vasilek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)