Zpívejme společně v sobotu v Mariánských lázních

Již 12. setkání souborů Unie českých pěveckých sborů se uskuteční v sobotu 9. června v Mariánských lázních. Slavnostní zahájení proběhne v 11 hodin na Hlavní kolonádě.



TZ / redakce, pátek 8. června 2018
Magazín > Zprávičky

Mariánské lázně

Ilustrační foto / archiv

V sobotu 9. června 2018 proběhne v Mariánských Lázních již 12. setkání souborů Unie českých pěveckých sborů. Akce bude zahájena v 11:00 na Hlavní kolonádě, následovat bude průvod zúčastněných sborů městem, Ve 13:00 proběhne společný koncert účastníků v prostorách kolonády, posluchači se mohou mimo jiné těšit na provedení lidových písní v populárních úpravách známého českého skladatele Zdeňka Lukáše. V 15:00 se pak festivalové dění přesune do kostela Nanebevzetí Panny Marie, kde se uskuteční Koncert duchovní hudby. Festival vyvrcholí Slavnostním koncertem v prostorách Mariánsko lázeňského Casina, koncert začíná v 19:30. V interpretaci dvousetčlenného pěveckého sboru a za doprovodu Západočeského symfonického orchestru pod taktovkou Martina Peschíka na něm zazní árie a sbory z českých oper a kantáta Te Deum Antonína Dvořáka.

Akce připravil pěvecký sbor Fontána Mariánské Lázně, záštitu převzali hejtmanka Karlovarského kraje Mgr. Jana Vildumetzová a starosta Mariánských Lázní Ing. Martin Kalina.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)